Háziorvosi rendelés

2023.04.04. 14:00

Nemsokára új, pályakezdő doktornő érkezik Szárra

A végéhez közeledik Száron a helyettesítéssel ellátott időszak a háziorvosi rendelőben. Ha minden a tervek szerint alakul, májustól már az új doktornő veszi át a praxist. Most viszont újabb változásra kell számítaniuk a betegeknek.

Borsányi Bea

Májusban átveheti az orvosi praxist az új doktornő

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A korábbi háziorvos, Sisa István, aki hosszú évtizedekig gyógyította a száriakat, két éve ment nyugdíjba. A község azóta keresi az utódját, aki hozzá hasonlóan akár újabb évtizedekre Száron is marad. – Több szálon is elindult a keresés, hiszen Szoboszlai Zoltán, alpolgármester - nem mellesleg a bicskei mentőállomás vezetője - széles ismeretségi körrel rendelkezik az egészségügyben, ugyanakkor az évente nálunk megrendezett Romhányi Orvoskonferenciának köszönhetően olyan professzorasszonyt is ismerünk, aki az orvosképzésben dolgozik. Adtunk fel hirdetést is, többek között a közösségi oldalon. Ez a poszt a falu méretéhez képest jelentős, több mint 30 ezer látogatót produkált – árulta el Németh Norbert, polgármester, akitől azt is megtudtuk, közel járnak már a kérdés lezárásához: olyan fiatal, pályakezdő doktornőre akadtak, aki szívesen Szárra is költözik. A polgármester szerint ez mindenképpen jó jel, hiszen ha helyben telepedik le, nagy az esély arra, hogy nem „csak” a praxist akarja, de az életét is Száron képzeli el, így akár évtizedekre ő maradhat a község háziorvosa. A felek szóban már megegyeztek, a szerződés aláírására is hamarosan sor kerül. 

Addig viszont még egy kis türelemre lesz szüksége a betegeknek, akik ismét változásra számíthatnak a rendelést illetően, ugyanis az eddigi helyettes, Hadházi Ádám, aki több mint egy évig segítette az ellátást, áprilistól nem vállalt több feladatot. Április 3-tól helyette a váli doktornő, Mihály Kinga fogadja a betegeket, asszisztense Kissné Kiss Erzsébet lesz. A gyógyszer felírást keddtől a megszokott módon lehet az asszisztensnél jelezni. A rendelési idő a következőképp alakul 

Hétfő: 15.30–17.30 rendel: Mihály Kinga,

Kedd: 12.00-14.00 rendel: Kristóf Enikő,

Szerda: 8.00–10.00 rendel: Kristóf Enikő

Csütörtökön: 13.00-15.00 rendel: Mihály Kinga

Nagypénteken és húsvéthétfőn természetesen nem lesz rendelés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában