Frissen Fejérből

2023.05.09. 08:30

Hét mentőállomás várja a látogatókat Fejérben szerdán

A mentők napja alkalmából Fejérben hét mentőállomáson rendeznek nyílt napot május 10-én, szerdán. Székesfehérvár, Dunaújváros, Enying, Mór, Sárbogárd, Bicske és Aba mentői várják a „backstage”-be az érdeklődőket.

S. Töttő Rita

Lesz újraélesztés oktatás, mentőeszköz bemutató, de a mentőautóval is megismerkedhetnek – látogatóként és szerencsére nem betegként – azok, akik május 10-én, szerdán ellátogatnak Székesfehérvár, Dunaújváros, Enying, Mór, Sárbogárd, Bicske vagy éppen Aba mentőállomására. Székesfehérváron mindemellett, 12 órakor mentési bemutatót is tartanak a szakemberek. A nyílt napot tartó mentőállomásokon egységesen délelőtt 9 és délután 15 óra között lesz szó szerint nyitva a kapu a látogatók előtt.

A mentők napja az Országos Mentőszolgálat jogelődjének, a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületnek az 1887-es megalakulására vezethető vissza, amely Európában másodikként alakult meg, Kresz Géza belvárosi tisztifőorvosnak köszönhetően. Később a vidéki mentőállomások is megalakultak: Székesfehérváron 1873-ban, amikor létrejött a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó és Mentő Egyesület. A Távírda utcai laktanya után a mentők különváltak a tűzoltóságtól és a mai kórház területén alapították meg az első önálló mentőállomást 1928. január 16-án, a Vármegyék és Városok Országos Mentőegyesület égisze alatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában