Búcsú

2023.07.11. 16:59

Elhunyt a Batthyány Lajos Általános iskola egykori tanítója

Hosszan tartó betegség után 69 éves korában elhunyt Dabóczy Lászlóné, Kovács Kornélia Ida, Nelly tanító néni, a szabadbattyáni általános iskola pedagógusa.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay

– Lelkiismeretes kolléganő volt – emlékszik vissza pedagógus kolléganőjére Ekler Zoltán, a Batthyányi Lajos Általános Iskola vezetője –  nagyon sokat foglalkozott a rászoruló gyerekekkel. 

Emellett rengeteg karitatív tevékenységet végzett. Az iskolában is speciális igényű gyerekekkel foglalkozott, akiket nagyon lelkiismeretesen kezelt, minden diákját szinte saját gyermekének tekintette.  
Nelli néni szociális érzékenysége kimagasló volt. Több alkalommal szervezett gyűjtést rászoruló embereknek és családoknak, legyen az akár ruházati- vagy élelmiszeradomány. A gyűjtéseket mindig nagy gonddal koordinálta, majd juttatta el a megfelelő helyre. Nyugdíjba vonulásáig Nelli néni a szabadbattyáni általános iskola tanítói gárdájának oszlopos és tisztelt tagja volt. Betegsége már nyugdíjazása előtt megmutatkozott, amit felett hosszú éveken keresztül képes volt úrrá lenni. 
Temetése 2023. július 15-én 10:00 órakor lesz, a szabadbattyáni református temetőben. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában