Felállványozták a Mátyás király körút felőli hátsó homlokzatot

2023.07.21. 18:00

Záró fázisba érkezett a Szent István Művelődési Ház felújítása

Ahogy arról már tavaly év végén beszámoltunk jelentős megújuláson esik át Székesfehérvár legnagyobb közművelődési intézménye, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ugyan előzetesen az volt a terv, hogy idén tavaszra már elkészülnek a felújítási munkálatokkal, úgy tűnik ez elhúzódott, hiszen a beruházás még most is tart, de a jelek szerint már tényleg nem sokáig. A város honlapján arról tájékoztat, hogy a nagyszabású felújítás harmadik, egyben záró fázisához érkezett, mely során felállványozták a szintén megújuló Mátyás király körút felőli hátsó homlokzatot.

Mint írják a felújítás már jó ideje váratott magára, melynek oka, hogy egymásra épülő, bonyolult munkafolyamatok sokaságát kellett elvégezniük a szakembereknek. Ide értve a kőrestaurálást, kőépítést, de ellenőrizni kellett a régi telefonos dobozokat, valamint feltárni az elektromos hálózatot. Ezen túl új bádogosszerkezetek, csatornák, galambriasztók kerültek fel és a nagykapu restaurálására is sor került, ami egymagában is igen nagy munka volt. Részekre kellett bontani, majd elemenként felújítani: kilincseket, zárszerkezetet, felfüggesztést.

A renoválás utolsó munkálataként a Mátyás király körút felőli hátsó homlokzat újul meg, valamint hátra van még az új világítótestek felszerelése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában