Programajánló

2023.12.21. 08:00

Adventi forgatag – Falukarácsony – Fénytraktoros felvonulás – Pásztorjáték

V. Varga József

Karácsonyi traktoros felvonulást tartanak Abán, Lovasberényben és Soponyán is

Fotó: Abai Gazdakör

ADVENT, KARÁCSONY

 

   December 21. (csütörtök)   

   Kőszárhegy, 16 óra: Karácsonyi műsor a Csemetekert Óvoda és a Tavaszi Hérics Nyugdíjas Kórus közreműködésével a művelődési házban. Ünnepi hangolódás, közös beszélgetés, zsíros kenyér, tea.

   Nagyvenyim, 15 óra: Idősek karácsonya a közösségi házban. Farkas Erik és Polgár Lilla zenés karácsonyi műsora. Utána süti-uzsonnára várják a szépkorúakat.

   Sárbogárd, 11 órától: Adventi forgatag. Karácsonyi vásár és ételudvar a Hősök terén.

  Sárszentmihály, 17 óra: Falukarácsony a közösségi házban. A műsorban fellép: a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület kórusa, Krutzler Gergő tangóharmonika-művész, a Csicsergő Óvoda óvodásai, a Zichy Jenő Általános Iskola diákjai. Köszöntőt mond és az adventi koszorú negyedik gyertyáját meggyújtja Óber Andrea polgármester.

   Vértesboglár, 17 órától: Jótékonysági est a közösségi házban. Fellépnek a településen élő zenészek, előadók. Közös beszélgetés, szendvics, sütemény.

 

   December 22. (péntek)

   Aba, 15.30 órától: Karácsonyi traktoros felvonulás. Traktorok, fények, muzsika. 15.30–16.15 óra: Gyülekezés Bodakajtoron, a művelődési háznál. 16.15 óra: Indulás. 18.15–18.30 óra: Érkezés a Millenniumi parkba. 18.30 óra: Köszöntő. 18.35 óra: Aba Város Fúvószenekarának koncertje. 19 óra: Pedagógusok betlehemi műsora. 19.15 órától: Gépkiállítás. Kézműves-foglalkozás gyerekeknek. Vendéglátás: zsíros kenyér, tea, forralt bor. (Abai Gazdakör.)

   Alap, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás. Falukarácsony a Millennium parkban.

   Lovasberény, 15.30 óra: Kivilágított traktorok felvonulása. Gyülekezés a Fülöp Birtok magtárépületénél (a Kisfaludy utca 9. számmal szemben). 16.15 óra: Indulás. 16.45 óra: Megálló a Deák Ferenc utca 26–28. szám előtt.17.45 óra: Megálló, Petőfi Sándor utca 1. 18.45 óra: Megálló, Arany János utca 6. 19.15 óra: Visszaindulás a Fülöp Birtok magtárépületéhez. Ünneplés „hajnalig”. Vendéglás: pálinka, zsíros kenyér, forralt bor, tea. Hangulatfelelős: Dj Roby.

   Mezőfalva, 15.30 óra: Advent a téren. Kristofory Valter katolikus plébá­nos ünnepi gondolatai. Ünnepi beszédet mond Márok Csaba polgármester. A Mezőfalvi Néptáncegyüttes műsora. Gyertyagyújtás: Márok Csaba polgármester és a Mezőfalvi Gazdakör.

   Polgárdi, 17 óra: Advent. Baranyai Anett, a Magyar Állami Operaház énekese és a polgárdi Clara Voce Vegyes Kar közös karácsonyi koncertje a Szent István király katolikus templomban. Zongorán kísér: Szirtes Katalin, az Operaház karnagya. Kínálás: zsíros kenyér, tea, forralt bor.

   Pusztaszabolcs, 18 óra: Városi karácsony a művelődési házban. Negyedik gyertyagyújtás a katolikus egyházzal. A Harmónia Énekkar műsora. A József Attila Általános Iskola karácsonyi műsora. 18.30–19.30 óra: Buch Tibor és barátai műsora. 19.30 óra: Szeretetasztal – a vendéglátásról az önkormányzat gondoskodik. 

   Sárbogárd, 18 óra: Adventi forgatag a Hősök terén. Karácsonyi vásár és ételudvar. Karácsonyi kántálás és táncház a Sárréti Csókavirág Népi Együttessel. 18–20 óra: Télapó a téren.

   Sárosd, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás és karácsonyi koncert a faluközpontban. Közreműködnek: Szebeni Szilvia, valamint a Dreams zenekar.

   Szabadbattyán, 17 órától: Egyházak adventje a református templomban. A negyedik gyertya meggyújtása. Horváth Elemér hegedűművész ünnepi koncertje.

   Vértesacsa, 17 óra: Mindenki karácsonya a közösségi házban. Kalap Jakab zenés műsora.

 

   December 23. (szombat)

   Etyek, 16 óra: Az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása a Német Nemzetiségi Tájházban.

   Lepsény, 15 órától: Advent a katolikus templomban. Ünnepi gondolatok, a negyedik gyertya meggyújtása. Karácsonyi műsor, betlehemezés. Szerepelnek: a katolikus és református hittanos gyerekek az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkarának közreműködésével, Gallai Panna és Kiss József, Burján Botond. Kínálás: sütemény és tea.

   Lovasberény, 17 órától: Aranyvasárnap és falukarácsony. Az önkormányzat adventi gyertyagyújtása a református templomban. Műsort adnak a lovasberényi gyerekek, fiatalok és felnőttek. Köztük az újonnan alakult Lovasberényi Gyermek- és Ifjúsági Színjátszókör Az igazi karácsony, karácsonyi szösszenetek a mindennapokból című zenés komédiával.   

   Martonvásár, 7–17 óra: Termelői piac. 9–12 óra: Piac+Program. BBK-játszóház.

   Mezőszilas, 13 órától: Falukarácsony a Piac téren. Karácsonyi kézműves vásár és ételudvar. A Napsugár zenekar koncertje. A Csodás Jövő Egyesület, a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület, a Mezőszilasi Ezüst Hárs Idősek Otthona, a Miska-hegyi Néptánccsoport és Kutasi Dániel, valamint a Mezőszilasi Gorsium Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora.

   Nagyvenyim, 16 óra: Közös gyertyagyújtás a közösségi házban.

   Óbarok, 16 óra: Advent az önkormányzati hivatal nagytermében. Az „Ó”Barocco Kórus ünnepi előadása. Közös gyertyagyújtás. Jótékonysági süteményvásár (a sütemény-felajánlásokat 15.30-ig várják). Vendéglátás: halászlé, székelykáposzta, kocsonya.   

   Pákozd, 17 óra: A hAngelika Kamarakórus karácsonyi koncertje a katolikus templomban.

   Soponya, 16.30 óra: Adventi gyertyagyújtás a közösségi ház előtt felállított betlehemi jászolnál. A negyedik gyertyát meggyújtja Kovács Csiba Krisztina református lelkipásztor. Közreműködik: a Délibáb Népdalkör. Lézershow. Kínálás: karácsonyi kalács és forró csoki. 18 óra: Karácsonyi traktoros felvonulás. A karácsonyi fényekkel feldíszített traktorok felvonulnak a település utcáin, majd a közösségi ház mögötti területen lehetőség lesz közelebbről is megtekinteni a traktorokat.

   Vál, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a községháza előtt. Közreműködik a Mesevölgy Óvoda. Vendéglátás.

   Vértesboglár, 17 óra: A negyedik gyertya meggyújtása az adventi koszorún. Szervezője az önkormányzat képviselő-testülete. Utána halászlé-vacsora a közösségi házban, a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével.

 

   December 24. (vasárnap)

   Bodajk, 16 óra: Ünnepi gyertyagyújtás. Pásztorjáték. Helyszín: Bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhely.    

   Mezőszentgyörgy, 18 óra: Szenteste. Online köszöntő. A Kobzos együttes Három aranyalma című műsorával.

   Mezőszilas, 10.30 óra: Ünnepi istentisztelet a református templomban. Gyermekkarácsony. 

   Mór: Szenteste. A negyedik adventi gyertya meggyújtása otthon, családi körben. 

   Nádasdladány, 14 óra: Negyedik adventi vasárnap a református templomban, a Nádasdladányi Református Egyházközség szervezésében.

   Rácalmás, 16 óra: Polgármesteri ünnepi köszöntő, amelyet a szentestére való tekintettel a Rácalmás TV közvetít.

   Sárszentmihály, 16–20 óra: Ne maradjon egyedül a szeretet ünnepén! Magányosok karácsonya az önkormányzat termében (Fő utca 54.). Közös beszélgetés, ének, imádság, szeretetvendégség, apró ajándékok készítése. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában