Dísznövény kertészetben jártunk

2024.02.14. 14:51

Robban a tavasz a velencei "virágneveldében" (videó, galéria)

A Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum dísznövény kertészetében jártunk, ahol már igazán tavasz van! Az üvegházak biztonságában és melegében várják a virágzó növények, hogy a tavaszi hangulatra vágyók otthonába, kertjébe kerülhessenek.

S. Töttő Rita

Árvácskák közt - Pajzosné Vajda Mónika telepvezető

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A velencei mezőgazdasági iskola nadapi kertészeti telepén már javában tavasz van. Nem csoda ez, hiszen az üvegházakban kedvező hőmérséklettel és csapadékmennyiséggel optimalizálják a növények fejlődését a gondozók. Hosszú sorokban, páradús, meleg környezetben növekedhetnek a legszebb kerti dísznövények.

A szegfű még apró, várja a sorát a tavaszi virágok között
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A primulák borultak elsőként virágba, melyet nőnapra szánnak a kertészet szakemberei és a hozzájuk csatlakozó diákok. Ezt a virágot már szeptemberben elültették ugyanis – árulta el a feol.hu-nak Pajzosné Vajda Mónika telepvezető. – Ez egy hosszú tenyészidejű növény, amely mostanra teljes pompájában látható és megtalálható az Entz tanboltjában is.

Az Entz nadapi kertészetébe már megérkezett a tavasz
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Hasonlóan színes szirmokat bontott a tavaszi árvácska, amely mellett folyamatosan ültetik a muskátlikat, gaurákat is, melyeket pedig a nyár folyamán kereshet a közönség. A szegfű még apró, fejletlen, de hamarosan szintén nagyra nő, ahogy a levendula is. Mindannyian az entzes diákok gondos keze alatt fejlődnek majd nagyra.

 A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában