Hulladékból bohócok

2024.02.22. 12:00

A soponyai iskola kreatív újrahasznosítással hívja fel a figyelmet a környezettudatos életmódra

Az Örökös Ökoiskola címet viselő Soponyai Zichy János Általános Iskola ismét új szintre emelte a környezettudatosságot. A diákok a fenntarthatóság mellé egy ki kreativitást is vegyítettek, amelyből rengeteg színes bohóc született.

Hajdú Marianna

Újrahasznosított hulladékból alkottak bohócokat a soponyai iskola diákjai. Összesen 52 darab alkotás készült el a szerdai kiállításmegnyitóra

Forrás: Soponyai Zichy János Általános Iskola

Csokipapírok, hulladékzsákok, darabokra vágott műanyag palackok kaptak új életet a tanulók kezei között. A gyerekek összesen 52 pályaművet készítettek, amit az iskola aulájában mutattak be. Az ügyeskezű és kreatív diákok munkáit szerdán, az ünnepélyes kiállítás megnyitó alkalmával díjazták, ahol a kis művészek munkáit egytől-egyik  a környezet védelme és az újrahasznosítás ihlette. 

Mint Hollósi Lászlóné, az intézmény vezetője a kiállítás megnyitóján mondta, az intézmény életében kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, a környezettudatosság kialakítása, a környezet védelme, amely maga után vonja a fenntarthatóságot. Ez a pályázat is közelebb vitte a tanulókat ahhoz, hogy életmódjukban a természet tisztelete, a felelősség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés váljék meghatározóvá.

Az iskola tanulói a pályázat révén nemcsak művészi tehetségüket mutathatták meg, hanem a természet iránti elkötelezettségüket és felelősségvállalásukat is, miközben kreatív ötleteikkel ismét bizonyították, hogy az ökoiskolai cím számukra nem csak egy cím, de életforma is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában