Öt érzék a kertben

2024.05.28. 18:00

Hétvégén lesz a dísznövény kiállítás és vásár Fehérvárcsurgón

A Károlyi József Alapítvány 2024. május 31. és június 2. között 20. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély területén. A három napos eseményen konferenciát is tartanak a füves- és sziklakertek, arborétumok témában.

Palocsai Jenő

A kerti bútorokat, sütőket és gépeket nyugodtan nézik az urak, mert a hölgyek sokáig elvesznek a virágok tarka erdejében

Fotó: kastély

A 20. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében, túl a számtalan látnivalón, kerti eszközökön, bútorokon, növényeken, virágokon, zenei koncertekkel is találkozhat az, aki ellátogat a kastélykertbe május 31 és június 2 között.

A rendezvény díszelnöke Herczeg Anita lesz és a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Virágos Magyarország, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a European Heritage Gardens Route vállalta magára a védnökséget.

– A mintegy száz stand mellett minden délután szakmai tudományos konferenciákat kínálunk. Idei, kiemelt témánk a füves- és sziklakertek, labirintusok és útvesztők, valamint a fenntartható fejlődés és az arborétumok. Több program várja a gyerekeket a parkban és a felújított, egykori istállóban kialakított látogatóközpontban, és külön kiemelném, hogy szombaton este a tónál velencei varázs várja a látogatókat – tudtuk meg a házigazdától, Károlyi Angelica asszonytól.

A díszvendég országok az Európai Unió soros elnökségét betöltő Belgium és Magyarország mellett a növénynapokat inspiráló Franciaország lesz. A Fesztivál mindhárom napját a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában