Minden eddigieket felülmúlt

2024.03.27. 20:00

Rekordösszegű adomány az Országos Jótékonysági Vadászat résztvevőitől

Rekordösszegű támogatást adhatott át a magyar vadászok nevében az Országos Jótékonysági Vadászat vezetője március 26-án az egészségügyi államtitkárságnak. A Kápolnásnyékről induló kezdeményezés mára az egyik legjelentősebb közösségi jótékonysági platformmá vált.

S. Töttő Rita

Fotó: OJV

A budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet (OGYI) adott otthont március 26-án az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú kft. (OJV) 2023. év végi vadászatából származó támogatás ünnepélyes átadójának. A jótékonysági vadászatot egy évben egyszer, december 27-én szervezi a társaság, immáron tizenegy éve, melynek legutóbbi támogatottsága minden eddigieket felülmúlt – árulta el a feol.hu-nak Fejes László, az OJV ügyvezetője.

– Ezúttal 51,2 millió forintot adhattunk át szimbolikusan a magyar egészségügynek. Soha korábban ilyen volumenű adományt nem tudtunk átadni, éppen ezért ez az ünnepség mindenképpen különleges pillanat volt számunkra – tette hozzá az ügyvezető, ahogy azt is: az Országos Jótékonysági Vadászat eddigi rendezvényeivel átlépték a 220 millió forintos támogatási összeget. – Az eddigi adományoknak köszönhetően több mint 320 orvosi eszközt vásároltunk a magyar egészségügy - 25 kórház és 3 alapellátást biztosító intézmény – számára, melyekben a támogatásokból vásárolt eszközökkel 180 ezer beteg gyermeket gyógyítottak az orvosok.

Fotó: OJV

Az átadás helyszíne Fejes László szerint szimbolikus: a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Európa legnagyobb gyermekgyógyászati központja, így Kiss B. Zoltánnal, a kezdeményezés stratégiai partnerével, a magyar egészségügy egyik legnagyobb civil támogató szervezete is itt adhatta át Nagy Anikó főigazgatónak, valamint Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárnak a legújabb támogatást. Ezt követően a támogatott intézményekhez szintén személyesen viszik majd el az egyes helyszíneken összegyűjtött támogatást – ahogy teszik ezt minden évben.

– Már a korábbi években is megtapasztaltuk: egy személy támogatása nem képes csodára, de ennyi emberé igenis csodával ér fel! Ma már éppen ezért jelentős súllyal bír a magyar egészségügyben az a nagyságrendű adomány, melyet a magyar vadászoknak köszönhetően adhatunk át a gyermekgyógyításra – tette hozzá az ügyvezető, s hangsúlyozta: köszönet jár ezért a jótékonysági vadászatok résztvevőinek és támogatóinak, akik ehhez a különleges eredményhez hozzájárultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában