A városházán fogadták a Virtuózok V4+ csillagait

2024.03.14. 12:00

Székesfehérvár polgármestere látta vendégül a tehetséges zongorista testvérpárt

A zenei csodagyerekek, akik a Virtuózok V4+ színpadán hódították meg a zene világát, most Székesfehérvár polgármesteri hivatalában meséltek eddigi élményeikről és a jövőbeni álmaikról.

Hajdú Marianna

A tehetséges zongoraművészek, Balogh Ádám és Balogh Máté voltak Cser-Palkvics András és Lehner Zsolt vendégei szerdán a városházán

Forrás: Simon Erika/ÖKK

A város vezetői, Cser-Palkovics András polgármester és Lehner Zsolt alpolgármester szerdán a Virtuózok V4+ műsorból ismert Balogh Ádámot és Mátét, valamint mentorukat, Németh Pálnét látták vendégül a városházán. Az ifjú zongoristákat édesapjuk és nagypapájuk is elkísérte a találkozóra. A fiatal zenei tehetségek – akik már számos nemzetközi elismerést is bezsebeltek – a polgármesteri fogadáson meséltek vendéglátóiknak eddigi zenei utazásukról, kihívásaikról és sikereikről.

A Balogh testvérek zenei karrierje korán kezdődött – Ádám 6, Máté 4,5 éves volt csupán – amikor is szüleik bíztatására elkezdtek zongorázni. Azóta nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is bizonyították rátermettségüket, többek között a Moments Musicaux Nemzetközi Zongoraversenyen és a Mozart Nemzetközi Zongoraversenyen elért helyezéseikkel.

A polgármester gratulált a fiatal tehetségeknek és mentoruknak az eddig elért sikerekért, kiemelve, hogy Székesfehérvár büszke lehet rájuk. A fogadás során kiderült, hogy a Balogh testvérek nemcsak a zenei tehetségükről, hanem a Virtuózok műsorban szerzett élményeikről és a zene melletti mindennapi életükről is szívesen mesélnek, hiszen a sok gyakorlás és fellépés mellett – mint a hasonló korú gyerekeknek – azért a játékra is jut idő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában