Első alkalommal

2024.04.20. 17:30

Velencei találkozó: zaklatásmentes környezet a harcművészetek gondolatiságával

A zaklatásmentes iskolai környezet kialakítása a célja annak a programnak, melyet az Európai Aikido Szövetség berkein belül valósítanak meg. A projektben résztvevő oktatók, aikido és judo edzők, valamint mediátorokai Velencén találkoztak szombaton.

S. Töttő Rita

A velencei dojoban találkoztak a mediátorok. Pasqualetti Gergő (balról a harmadik) fogja össze a magyarországi programot

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A velencei dojo adott otthont április 20-án, szombaton annak a találkozónak, melyre aikido és egyéb harcművészeti oktatók és mediátorok érkeztek egy fontos program megvalósítása érdekében. Az nemzetközi, Európai Unió által támogatott program első magyarországi megbeszélésére került sor.

- A Közép-Európai Mediációs Intézet mediátorai, valamint a Mushinkai Aikido Egyesület és a Velence Térségi Sportegyesület oktatói találkoztak most szombaton, hogy a „SkillAiPlus” programunk keretében dolgozzunk a célunkért: azért, hogy zaklatásmentes környezetet hozzunk létre az általános és középiskolákban. Ennek a projektnek volt az első fejezete volt a „SkillAi”, melyben kizárólag a diákokat céloztuk meg, most pedig szélesebb körre szeretnénk kiterjeszteni: tanárokat, szociális munkásokat, iskolapszichológusokat, iskolai mediátorokat szeretnénk megszólítani és képezni. Mindezt az aikido alapelvein és mozgásformáin keresztül szeretnénk elérni, amelyek a harcművészeten túl, annak szellemiségével, tudásával hatnak. A velencei találkozón áttekintettük a mediátorokkal, milyen gyakorlatokat fejlesztettünk ki az eredeti projektben és ebből mit tudunk megtartani az új vállalásunkban – mondta el a feol.hu-nak Pasqualetti Gergő, az Európai Aikido Szövetség koordinálta projekt vezetője, hangsúlyozva: ez egy nemzetközi program, melynek folytatásában több partner vesz részt, mint az előzőben, az eredeti szlovén és holland partnerek mellé ugyanis csatlakoznak görög, spanyol és román szervezetek is. A program megvalósítására 36 hónap áll a szakemberek rendelkezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában