Tanácsok a kánikulai napokra

2024.06.21. 15:00

Fejérvíz: Fontos a tudatos, felelős vízhasználat

A nagy hőség közepette a víziközmű-szolgáltatók országszerte megtették a szükséges intézkedéseket a megnövekedett igények kiszolgálása miatt, ugyanakkor a takarékos vízhasználat fontosságára is felhívják a figyelmet. Így tett a Fejérvíz is!

Kecskés Zoltán

A Fejérvíz kér, hogy ne az esti csúcsidőre időzítsük a kocsimosást.

Fotó: FMH/Archív

A közműszolgáltató közlése szerint a várhatóan tartós, száraz, meleg időjárás miatt megnövekedett vízigények maximális kiszolgálása érdekében Martonvásáron, Kálozon, Sárkeresztúron és Sárszentágotán is a vízellátó rendszer teljes kapacitással működik, ennek ellenére az esti csúcsfogyasztási időszakban, főleg hétvégén a település magasabb pontjain vízhiány, víznyomáscsökkenés is kialakulhat.

Kitértek arra is, hogy főként hőségriadó idején különösen fontos a tudatos, felelős vízfogyasztás. Így a kertek gondozásához szükséges vízhasználatot, az automata öntözőberendezés működtetését a hajnali, kora reggeli órákra időzítse a lakosság. Az esti csúcsidőre vonatkozóan (18:00 - 22:00 között) kifejezetten kérik, hogy mellőzék a gépjárműmosást, házi úszómedence töltést, valamint az utak, járdák, térkövezett felületek locsolását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában