Frissen Fejérből

2024.06.28. 17:30

Kézhez kapták diplomájukat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának végzett hallgatói (galéria)

Közel 260 hallgató vehette át diplomáját az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának diplomaosztó díszünnepségén június 28-án, pénteken a Városháza téren.

Gombor Lili

Diplomaosztót tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar diplomaosztó díszünnepségét tartották június 28-án, pénteken a Városháza téren. A nagy meleg ellenére megtelt a tér végzett hallgatókkal, rokonokkal, barátokkal. 

A diplomaátadó ünnepségen köszöntötték az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának vezetőségét: Cser-Palkovics András polgármestert, Györök Györgyöt, az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának dékánját, Molnár Andrást, az Óbudai Egyetem rektorhelyettesét, V. Németh Zsoltot, az Energiaügyi Minisztérium vízügyi ágazatért felelős államtitkárát, Kis Istvánt, a Harman Becker ügyvezető igazgatóját, Kállai-Borik Róbertet, a Fejér Vármegyei Mérnökökért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Piglerné Lakner Rozáliát, a Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet igazgatóját, Pogátsnik Mónika oktatási dékánhelyettest, Nagyné Hajnal Éva kutatási dékánhelyettest és Pődör Andreát, a Geoinformatikai Intézet igazgatóját. 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Köszöntő beszédében Cser-Palkovics András polgármester gratulált azoknak, aki ma átvehették diplomájukat. – Bízom benne, hogy egyetértenek velünk abban, hogy a legkorszerűbb tudást kapták meg, és bízom abban is, hogy önök közül nagyon sokan itt maradnak Székesfehérváron és környékén, valamint abban is, hogy a magyar gazdaságot és azon belül ennek a régiónak a gazdaságát fogják erősíteni, és segíteni bennünket abban, hogy tovább tudjunk fejlődni – fogalmazott a polgármester.

Molnár András, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese a friss diplomások biztató jövőjéről beszélt. – Önök ma kézhez kapják a diplomájukat, de tegyük fel azt a kérdést, hogy valóban most váltak-e szakmájuk részeseivé. Azt gondolom, hogy nem. Úgy gondolom, hogy amikor eldöntötték, hogy ezt a szakmát választják és felső fokon szeretnék művelni, már akkor csírájában ott volt önökben a gondolat, hogy szeretnének ehhez egy kicsit jobban érteni. Aztán beiratkoztak hozzánk, teltek múltak az évek és voltak örömteli és kevésbé vidám perceik, ma itt ülnek és végigmentek az úton. Közben váltak mérnökökké. Kívánom, hogy a városban és környékén találják meg a helyüket, mert rendkívül nagy perspektíva van a városban a fiatalok számára. Itt van jövő, és ezzel a tudással szinte garantált a siker – mondta a rektorhelyettes.

Kis István, a Harman Becker ügyvezető igazgatója is köszöntötte a diplomásokat. – Székesfehérváron, ahol az ipar jelentős képviselői, ennek a régiónak az ipari résztvevői a magyar gazdaság oszlopos tagjai, megteremtettük és a továbbiakban is meg fogjuk teremteni azt a lehetőséget, hogy a csillogó szemű, érdeklődő, motivált és értéket teremtő diákoknak lehetőséget és karriert, jövőt biztosítsunk. A ma végzős 177 emberhez is így állunk hozzá, a cégek nevében azt tudom mondani, hogy tárt karokkal várjuk a friss diplomásokat – fogalmazott Kis István.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Györök György dékán köszöntötte a hatvan, ötven és negyven éve diplomázott hallgatóikat is, akik a jogelőd intézményeiben végeztek. – Önök mögött hosszabb út van, a teljesítmény, amit az elmúlt fél évszázad során elértek, figyelemre méltó. Tisztelet érdemlően és példaértékűen meneteltek az eddig megtett úton. Köszönjük, hogy szakmai életükkel nagy figyelmet vívtak ki a székesfehérvári felsőoktatásnak – emelte ki a dékán.

Az ünnepi beszédeket követően sor került a dékáni dicséretek és az emlékdiplomák átadására. Gyémánt, arany és ezüst diplomát vehetettek át az egykori GEO-s és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának hallgatói. A diplomaosztást követően Kovács Benedek Marcell frissen végzett földmérő mérnök mondta el a mérnöki esküt. Közel 260 hallgató kapta kézhez diplomáját, köztük 177 nappali tagozatos hallgató, valamint a levelezősök, a szakirányú továbbképzésben részt vevők és az emlékdiplomások. 

A frissen végzettek diplomaosztóját követően került sor a hallgatói beszédekre, melyen köszöntőt mondott Szilágyi László a Hallgatói Önkormányzat képviseletében, valamint Lajkó Richárd, most végzett mérnökinformatikus. V. Németh Zsolt az emlékdiplomások nevében köszönt el az Alma Matertől. Az ünnepséget a hagyományos szalagfelkötés zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában