Önkormányzati választás 2024

2024.06.06. 11:30

Krausz György: Velencén változásra van szükség!

Lokálpatriótaként szívügyemnek tekintem, hogy Velence minden tekintetben a Velencei-tó zászlóshajójává váljon, és minden itt élő lakos igazi otthonra találjon függetlenül attól, hogy a város melyik részén él. Városunk múltját és a jelenét mindnyájan ismerjük és érezzük a változás szükségességét – jelentette ki a Fidesz-KDNP velencei polgármesterjelöltje lapunknak adott interjújában a június 9-i voksolás fontosságát hangsúlyozva.

Kecskés Zoltán

Krausz György, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje kulcsfontosságúnak nevezte a „helyi önkormányzati választásokat", mert mint fogalmazott, „Velence az elmúlt években nem volt képes fejlődni, megújulni."

Fotó: Horváth-Szabó Nóra

Krausz György kulcsfontosságúnak nevezte a „helyi önkormányzati választásokat", mert mint fogalmazott, „Velence az elmúlt években nem volt képes fejlődni, megújulni. A tókörnyéki települések mind a fejlődés útjára léptek, Velence pedig egyhelyben ragadt, sőt visszafelé lépdelt." Éppen ezért a polgármesterjelölt úgy véli, hogy azonnali változásra és cselekvésre van szükség!

Finoman szólva is forrnak az indulatok Velencén, de mielőtt erre rátérnénk arra kérném mutatkozzon be olvasóinknak! Mit lehet tudni Önről?

– Tősgyökeres velencei családból származom és boldog házasságban élek feleségemmel, akivel két gyönyörű gyermek szülei vagyunk. Büszkeséggel tölt el, hogy ez a hely több generáció óta a családom otthona, sőt, a felnőtt fiam és menyem is Velencén építettek maguknak otthont. Egy szállítmányozó cég vezetőjeként tevékenykedem már lassan két évtizede, emellett van egy családi gazdaságunk is, amit feleségem irányít. Emellett az elmúlt tíz éves önkéntes tűzoltó munkám során megtapasztaltam azt, hogy milyen nagyszerű érzés egy kiváló közösség aktív részeként szolgálni szülővárosomat és segítséget nyújtani bajba került honfitársaimnak. Vállalkozóként mindig az előremutató, célravezető és biztonságos megoldásokra törekedtem, így ugyanezen értékrend mentén szeretném tapasztalataimmal Velence városát és lakosságát képviselni.

Rátérve a választásokra: Mi motiválta, hogy elinduljon polgármesterjelöltként Velencén, milyen célok vezérelték ebben a döntésében?

–A tókörnyéki települések mind a fejlődés útjára léptek az elmúlt években, de Velencén a visszafejlődés látszik. Az uszoda fejlesztés megállításra került és egy gödör tátong a helyén, a Korzó ahelyett, hogy a helyiek kedvelt központja lenne, egy málló vakolatú, rendezetlen, egyre kevésbé népszerű helyszín. A korábban a Virágos Magyarország program egyik legsikeresebb kisvárosára az elhanyagoltság, gondozatlanság jellemző. A jelenlegi városvezetés öt évvel ezelőtt kezdte meg azt a munkát, amelyben a cél az volt, hogy Velence zsákfaluvá váljon és az ide vezető utat az ellenségeskedés, pereskedés és koncepciótlanság jellemzi. Mi nem ilyen Velencében nőttünk fel és nem is ezt a jövőképet látjuk magunk előtt. Mi egy fejlett, rendezett, jó hangulatú, kulturális programokban bővelkedő, összetartó kisvárost szeretnénk, ahol jó élni, ahová jó eljönni pihenni. Ahhoz, hogy ebbe az irányba kormányozhassuk végre Velence hajóját, cselekedni kell! A cselekvéshez pedig új polgármesterre és új képviselő-testületre van szüksége a városnak!

Polgármesterként milyen irányvonalat képviselne, vagy akár min változtatna az eddigieken?

– Vallom, hogy egy polgármester sohasem létezik a választói nélkül, hiszen az ő felhatalmazásukkal, a településért és annak közösségéért dolgozik. Mottóm: közösen, együtt, Velencéért, megosztottság nélkül! Túlzó és felelőtlen ígéretek helyett azzal a vállalással állok a velencei választópolgárok elé, hogy megválasztásom esetén becsülettel, szorgalommal és alázattal törekszem arra, hogy egy erős önkormányzati háttérrel rendelkező, tiszta, rendezett viszonyok között üzemelő, értékeit mindig szem előtt tartó, a település és annak lakóit szolgáló programot valósítsak meg.

Fejleszteni kell a játszótereket, orvosi ellátó kapacitásokat, a bölcsődétől az óvodán át az iskoláig a teljes szociális vertikumot. Le kell számolni azzal a gyakorlattal, hogy a vállalkozókkal jogászok és felszólítások kezdik meg a kommunikációt a jóhiszemű együttműködés helyett. Nekem velenceiként fontos, hogy egyben tartsuk a város vagyonát és a tóparti területeket, a Velence Korzónak pedig mindig önkormányzati jogkörrel kell működnie és önkormányzati tulajdonban kell maradnia! Nem fenntartható, hogy egy lekerített, elhagyott terület maradjon, ahova kedve sincs kimenni az embernek. El kell érjük, hogy Velence turisztikai központja megújuljon és a régmúlt idők nyomai és örökségei végre eltűnjenek, az uszoda gödre pedig valami értékesnek és szerethetőnek adjon helyet. Ezek a helyben élők elvárásai is az irányunkba, amelyről személyes felkeresésekkel kérdeztük meg a velenceieket. A települési konzultációnk során számos építő javaslatot kaptunk. Lokálpatriótaként szívügyemnek tekintem, hogy Velence minden tekintetben a Velencei-tó zászlóshajójává váljon, és minden itt élő velencei lakos igazi otthonra találjon. Városunk múltját és a jelenét mindnyájan ismerjük és érezzük a változás szükségességét.

Krausz György csapata: Heiden Ferenc, Schmidt József, Bársony Péter, Tarnóczi Eszter, Krausz György, Kleinné Molnár Edit, Dr. Miniska István, Dr. Sirák András, Nagy Károly. 
Fotó: Döme László

Ahogy szokták mondani: kell egy csapat! Hogyan néz ki az Öné?

– Megtiszteltetés számomra, hogy olyan csapatnak lehetek a vezetője, ami legalább olyan sokszínű, mint amilyen Velence maga. Az itt élők egészsége és életminősége az első, ezért két orvos (Sirák András és Miniska István) van segítségünkre abban, hogy egy egészséges közösséget, jó szociális szolgáltatást nyújtó települést teremtsünk. Persze ennek feltétele az, hogy a település bevételei biztosítsák ennek fedezetét. A turizmusra és a nem környezetszennyező technológiákkal működő ipari tevékenységre alapozzuk jövőnket, amelyhez Bársony Péter, Schmidt József, Kleinné Molnár Edit képviselők több évtizedes turisztikai és létesítménygazdálkodási, valamint gazdasági és pénzügyi tapasztalata biztosítja a megfelelő szakmai hátteret. Az erős közösség és a kulturális összetartozás letéteményesei közé tartozik Tarnóczi Eszter, Nagy Károly és Heiden Ferenc, aki sok-sok éve példát mutatnak közösségszervező és önkéntes munkájukkal. A szakmai alkalmasságon túl minden csapattagom példamutató közösségi ember, akik Velence szempontjából jelentős közösségi munkát végeznek, legyen szó ügyeleti betegellátásról, az önkéntes tűzoltóságról, a velencei külterületeket gondozó vadásztársasági munkáról, vagy szimplán csak a helyi civil szervezetek támogatásáról. Kérjük a választópolgárok megtisztelő bizalmát!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!