Polgármesterként a helyi közösségekért és az itt élőkért!

2024.06.06. 12:00

Lévai Ildikó: Csókakő a legfőbb érték!

„Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség. " Szent István gondolatai ma sem lehetnének aktuálisabbak Lévai Ildikó polgármesterjelölt szerint, aki államalapítónk intelmei mentén igyekezett felhívni a csókakőiek figyelmét a június 9-i választás történelmi jelentőségére.

Kecskés Zoltán

Lévai Ildikó a csókakői közösség aktív tagja, önkormányzati képviselő és szociális szakember. Polgármesterjelöltként indul a június 9-i választáson.

Fotó: Kiszely Krisztián

Lokálpatrióta

Lévai Ildikó – született nevén Wéninger Ildikó – őscsókakői, gyökerei ide kötik elszakíthatatlanul. Egy igazi lokálpatrióta, aki rajongással szereti szülőföldjét, annak múltjával, emberi értékeivel együtt. A közösség aktív tagja, önkormányzati képviselő és szociális szakember. Vallja, ha közös a cél, akkor képesek a különböző értékeket képviselő és nézeteket valló emberek összefogni.

– Csókakőn gyermekkorom óta élek, ide köt életem szinte minden állomása. 16 évig dolgoztam a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezeténél, 5 éven keresztül a Móri Kórház és Rendelőintézet, valamint az összevonás után már a mostani nevén a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház munkatársa voltam. Szakvizsgázott szociális munkásként kétszer is vezettem a helyi Idősek Otthonát. A civil életben is kiveszem a részem a munkából. A Szülői Szervezet elnökeként segítettem a helyi óvoda, majd az általános iskola munkáját. Tagja vagyok a Nők Klubjának, a Szent Donát Borrendnek, a Csókakői Templomkórusnak és szívesen támogatom más civil szervezetek rendezvényeit is. Családomban négy gyermek neveléséről gondoskodunk párommal. Jelenleg egyéni cégemben szociális alapellátás keretében Támogató Szolgálatot és vállalkozásomban, Otthoni Szakápolási Szolgálatot működtetek, valamint őstermelőként családi gazdaságunk fejlesztésével is foglalkozom.

Mindezek mellett önkormányzati képviselőként szolgálom a csókakőieket, de reményeim szerint, a helyhatósági választást követően, a helyiek megtisztelő bizalmával már polgármesterként tehetek a településemért, az itt élőkért, mert Csókakő a legfőbb érték!

Motiváció, polgármesteri ambíciók

Az évek alatt szerzett tapasztalatai, a szép jövőképbe vetett hite és optimizmusa sarkalta arra, hogy polgármesterjelöltként induljon a június 9-i helyhatósági választáson, amely szerinte egy község életében évekre meghatározza a település fejlődési irányát, fejlesztéseit, a lakosság komfortérzetét. Ezért is tarja fontosnak, hogy az itt élők éljenek szavazati jogukkal és mondják el véleményüket.

– 1994. óta dolgozom főállású munkavállalóként szociális és egészségügyi területen, az elmúlt 5 évben cégemben és egyéni vállalkozásomban folytatok szerteágazó tevékenységeket. Csókakő település életében hosszú évek óta végzek több civil szervezet tagjaként is önkéntes munkát. Két önkormányzati ciklusban voltam képviselő, hozzájárulva a település fejlődéséhez. A minőségi munkára való folyamatos törekvésem, a támogató szűkebb és tágabb környezet mind hozzájárult, hogy vállaljam ezt a megmérettetést Csókakő további fejlődése, szépülése érdekében.

Irányvonal

– „Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség”, Szent István intelmei közül ezt választottam választási kampányom jelmondatául, ezt az irányt képviselem, melynek sohasem volt nagyobb aktualitása, mint a mostani választásokon. Vallom, hogy képesek különböző értékeket képviselő és nézeteket valló emberek összefogni, ha közös a cél.

A kampányok idején már megszokott ígéretek helyett inkább elképzeléseket és lehetőségeket vázoltam fel a választók felé. Fontosnak tartom, hogy a szükségletek felkutatása folyamatos legyen, mely ne csak a gazdasági-infrastrukturális területre szorítkozzon, hanem az itt lakók igényeire is. Egy újfajta szemléletre épülő településfejlődésnek a legjobb alapot jelentik Csókakő jelenlegi értékei. A helyi életkörülmények fejlesztésének elősegítéséhez itt élőként én is látom, milyen nagy jelentőséggel bírhat a már működő szociális- és egészségügyi szolgáltatás bővítése, a közlekedési útvonalaink további minőségi javítása, az önkormányzat, a vállalkozások, valamint civil szervezetek közötti hatékonyabb kommunikáció. Egy bölcsőde létrehozása, az óvoda és iskola további fejlesztése, rendezett játszóterek, új parkolóhelyek kialakítása, új parkolórendszer bevezetése, bankautomata és csomagküldő szolgáltatás biztosítása, mind élhetőbbé tenné településünket. A vidéki élethez kapcsolódó turisztikai formák nagyobb kihasználása a helyben lakók megélhetését is elősegítheti. Mindemellett pedig a lakossági, közösségi összetartozás, a helyi identitástudat erősítése, a szépkorúak megbecsülése, valamint az itt élők helyben tartása a legfontosabb feladat. Ezért kívánom minden erőmmel szolgálni településünket, mert Csókakő a legfőbb érték!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában