Frissen Fejérből

2024.06.04. 17:30

Életmentők munkáját ismerték el

Valóságos díjeső hullott az életmentőkre kedden, az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezetének ünnepségén, melyet a Mentők Napja alkalmából rendeztek meg.

Gombor Lili

Elismerték a mentők áldozatkész munkáját

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Mentők Napja alkalmából az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezete azokat a mentőszolgálati munkatársakat díjazta, akik szakmai munkájukkal vagy éppen (munkahelyhez kötődő) hűségükkel kiemelkednek az életmentők között.

A díjazottakat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki beszélt a mentők magas társadalmi megbecsültségéről, és megköszönte nekik azt a kitartó munkát, amelyet az egészségügy változó feladataiban nyújtottak, ide értve az ügyeleti rendszer átalakítását is.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Jászkuti Ákos mentőorvos, az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának igazgatója köszöntő beszédében méltatta a bajtársakat, akik télen, nyáron, hétköznap és ünnepnapokon, éjjel és nappal őrzik egészségünket és életünket. – Ez az alkalom nemcsak szervezetünk születésnapja, hanem lehetőség arra, hogy köszönetet mondjak minden bajtársamnak a rendíthetetlen elhivatottságért és áldozatkész munkájukért. A mentős munka szépségei és mindennapi nehézségei kéz a kézben járnak. Mindannyiunk életében ott van a mérhetetlen felelősség, amelyet azok értenek igazán, akik egy szívdobbanásnyira vannak az élet és a halál határától. Bajtársaim minden egyes nap ezzel a kettősséggel szembesülnek, mégis töretlen lelkesedéssel és hittel ülnek be a mentőautóba és folytatják hivatásukat – fogalmazott az igazgató, megköszönve egyúttal a bajtársak munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában