Frissen Fejérből

2024.06.03. 09:46

Rá sem ismertünk a Béke térre vasárnap

A rengeteg játék mellett néptánc, kézműves foglalkozások és kelt tészta-bemutató is várta a családokat vasárnap délután a Béke téren. Az SZKKK utolsó városrészi piknikjén színpadra állt a Kabóca Bábszínház, Váradi Eszter Sára és Keller János zenei örökzöldekből összeállított műsora, valamint a Pitypang Zenekar családi koncertje is.

Gombor Lili

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált elfoglaltságot a vasárnapi Béke téri piknik

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Népi foglalkozások terévé avanzsált a Béke tér vasárnap délután. A Betyár tanya népi játszótéren számtalan régi, ma már kevésbé ismert népi játék várta a gyerekeket. Volt ott többek között bögre- és kalapdobáló, golyólabirintus, ördögvilla, libafutam, gesztenyecsúzlizda, kosaras körhinta, zoknimosoda és mozsárágyú is. A rendezvényre Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő is ellátogatott – számolt be a vasárnapi eseményről az ÖKK.
A finom illatokról Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya gondoskodott, aki az édes kelt tészták egyszerű és változatos elkészítéséről tartott látványos és ízletes bemutatót. Különféle briósok, fonott kalácsok születtek a délután során, ezeket a résztvevők közösen fogyasztották el. Sokan választottak elfoglaltság gyanánt kézműves foglalkozásokat, volt, aki ólomkatonát öntött, míg más vászontáskát készített. A színpadon a Kabóca Bábszínház a Csókolom, hol a víz? című bábjátéka, valamint a Pitypang Zenekar várta a legkisebbeket, az idősebbeket pedig Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház színművészei szórakoztatták örökzöld slágerekkel.
A rendezvényt az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportjának műsora zárta. A Sipos Dániel és Palánki Réka vezetésével működő csoport előbb néptáncbemutatót tartott, míg az ezt követő táncházba a közönség is bekapcsolódott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában