Fesztiválozzunk okosan

2024.07.03. 19:00

Az ész nélküli bulizás nem menő - Íme a fesztivál kisokos!

Bár a fesztiválok remek lehetőséget kínálnak egy amolyan ereszd el a hajamra és a frusztráció-levezetésére, az ész nélküli bulizás korántsem menő. A felelősségteljes fesztiválozáshoz nyújt segítséget a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amely honlapját érdemes felkeresni.

Gombor Lili

Fotó: FMH-Archív (Szanyi-Nagy Judit)

A fesztiválokkal, nagyobb szabású szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos fontos előírások is kiderülnek a katasztrófavédelem legfrissebb, júliusi tesztjéből. A katasztrófavédelem legújabb interaktív kvíze a nyári fesztiválszezonhoz igazodik, nemcsak a résztvevők, hanem a szervezők számára is hasznos támpontokat nyújt. 

Kiderül, miért érdemes megfigyelni a kivetőkön közölt információkat, mire kell figyelni, ha valamilyen nem várt esemény történik, és mi a szervezők teendője és felelőssége ezekben a helyzetekben. 

A szabályok minden esetben arra szolgálnak, hogy védelmet, biztonságot teremtsenek, egyértelműen meghatározzák, milyen feltételek mellett szórakozhatnak tartalmasan és biztonságosan a rendezvények vendégei – derül ki a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról.

A teszt elérhető a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján, itt, valamint érdemes megnézni a korábbi teszteket is, mert nagyon hasznos tudnivalókat rejtenek!

Fő az egészség, mondják. Így aki ép bőrrel, a mentőket elkerülve szeretné megúszni a fesztiválszezont, annak érdemes erről szóló cikkünket is elolvasni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában