Cukiságbombával indult a nap Fehérváron (galéria)

Plüssök, labdák, bábok és főleg: babák! Babakacajtól volt hangos szerda délelőtt a székesfehérvári Felsővárosi Közösségi Ház, ahol a Csicsergő foglalkozáson édesanyák és gyermekeik énekeltek, játszottak együtt.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely a hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. 

A foglalkozásokon az édesanyák és gyermekeik együtt énekelnek, zenélnek. A mai napot egy gyermekdallal, majd egy könnyed babatornával indították a kicsik, majd szüleik kezébe kapaszkodva ki szaladva, ki totyogva kezdtek körtáncba. A foglalkozásokon az egyszerű ritmushangszerek, csörgők mellett nagy szerepe van a különféle játékoknak is, amelyek mind hozzájárulnak a kicsik fejlődéséhez, kreativitásuk elősegítéséhez. S hogy ezeknek milyen nagy sikere volt a babák körében, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy akadtak olyanok, akik még édesanyjuk hívó szavát sem meghallva szaladtak a plüss labda és a csörgő irányába, majd megszerezve a kincseket, gyors tereprendezésbe kezdtek: csörgő és labda kapott babaszempontból esztétikusabb elrendezést a helyiségben.

A mai foglalkozást Fóris Csilla vezette, aki a Pető Intézetben végzett konduktor-tanító szakirányon és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán organikus pedagógiát tanult. – A mozgás, az énekfejlesztés és a baba-mama kötődés, közös tevékenység az, amit szeretnénk itt megerősíteni a zene erejével. A foglalkozások során a szülők is megtanulhatják azt, hogyan játszanak fejlesztő módon gyermekeikkel, amihez énekek, mondókák, hangszerek nyújtanak nekünk segítséget – mondta el Fóris Csilla.

A foglalkozáshoz bátran lehet csatlakozni, de az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell. További információk pedig IDE kattintva érhetők el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában