Ajánló

4 órája

Fehérvári művészek is lesznek a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Székesfehérvári művészek munkái is helyet kaptak a 70. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, ahová több mint félezer alkotással pályáztak az alkotók.

S. Töttő Rita

Idén is szigorú és következetes válogatást, a korábbiakhoz képest jóval kevesebb alkotást terveztek a  rendezők a 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, holott most is félezer feletti volt a beadott művek darabszáma. A tárlaton sok fiatal és évek, sőt évtizedekig távolmaradó nagy mesterek munkái is  megtekinthetők lesznek a beválogatott 128 művész 158 alkotása között, ahol a Székesfehérvári Művészek Társaságát Bárány T. Rézia és Cservenka Edit képviselik alkotásaikkal.
Bárány T. Rézia a feol.hu-nak elmondta: az öttagú zsűri két napon át értékelte a vásárhelyi Alföldi Galéria termeiben egyelőre találomra elhelyezett táblaképeket, szobrokat és egyéb alkotásokat. A művészettörténészekből és a hazai képzőművészeti élet elismert alkotóiból álló zsűri ezekből választotta ki a bemutatandó alkotásokat. A hetvenedik tárlat anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja, a szegedi REÖK Regionális  Összművészeti Központ vezető kurátora. A grémium munkájában a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében Elekes Károly Munkácsy-díjas képzőművész, akadémikus, BOLDI Kossuth-díjas és Tornyai plakettes szobrászművész, Lenkey-Tóth Péter festőművész, a legutóbbi Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjas alkotója, az Eszterházy Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karának egyetemi docense, valamint Ibos Éva művészettörténész, a Tornyai János Múzeum főmúzeológusa vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában