Nyugvópontra juthat a vita?

2024.07.08. 19:23

Iskolaügy: Kinevezték a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjét!

A Székesfehérvári Tankerületi Központ tájékoztatott, hogy megszületett a döntés a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjéről: a pedagógusok egyhangúlag Havranek Mária munkaközösség-vezető egy évre történő kinevezését kérték a fenntartótól, melyet a tankerület elfogadott, sőt a kinevezés is megtörtént.

Kecskés Zoltán

Egyező álláspontra jutottak a pedagógusok és a tankerület.

Fotó: Nagy Norbert

A kiadott közleményből az ügy részletei is kiderültek: 

„Megszületett a döntés a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjéről. A tavasszal kiírt vezetői pályázatra egy pályázat érkezett, az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt. Az iskola nevelőtestülete 2024. július 3-án rendkívüli értekezletet tartott, amelyen a pedagógusok egyhangúlag Havranek Mária munkaközösség-vezető egy évre történő kinevezését kérték a fenntartótól, melyet a tankerület elfogadott. A tankerület javaslatára 2024. július 8-án Havranek Máriát a nevelőtestület javaslatával összhangban a köznevelésért felelős államtitkár egy évre az iskola igazgatójává nevezte ki." – olvasható.

Végül a tankerület azt is megemlíti, hogy a központ célja, hogy minden iskolát, így a Vasvári Pál Gimnáziumot is a legalkalmasabb igazgató irányítsa, ez az ott tanuló diákok érdeke.

Időközben az egykori vasváris diák, Horváth Bence – aki a szerdai megmozdulást szervezte a jelenlegi igazgatóért, Horváth Józsefért –, is reagált a hírre:

„Olvastuk a hírt Havranek Mária vasváris Tanárnő igazgatói kinevezéséről. Tanárnőt nagyra tiszteljük és mindenben támogatjuk. A Vasvári egy erős, összetartó, nagybetűs KÖZÖSSÉG. Megtartjuk szerdai közösségépítő rendezvényünket, annak célját, tartalmát, üzenetét a fejlemények alapján átgondoljuk" – írta a közösségi oldalán hozzátéve, a részletekkel a keddi napon jelentkeznek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában