„Ügyem ne szítson indulatokat, főképp ne terelődjön politikai síkra..."

2024.07.05. 16:54

Megtörte a csendet a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója! (Nyílt levél!)

Nyílt levelet juttatott el Székesfehérvár polgármesterének, Cser-Palkovics Andrásnak Horváth József, a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója, megkérve őt arra, hogy változtatás nélkül hozza nyilvánosságra gondolatait a város és a szélesebb közösség megnyugtatására. A napokban többször is beszéltek – tájékoztatott az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Kecskés Zoltán

Megszólalt a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója a kirobbant ügye kapcsán.

Fotó: Simon Erika

Az igazgató levelét változtatás nélkül közöljük!

„Kedves volt, jelenlegi és leendő VASVÁRIS Diákok, Szülők, Kollégák,  Ismerősök és Ismeretlenek!  

Az elmúlt néhány nap történései mélyen megérintenek.  

Egyrészt kiderült, hogy szeretett iskolám élén nem folytathatom azt a nehéz, de felemelő  munkát, amellyel Veletek, Önökkel együtt sok-sok energiát ráfordítva, gimnáziumunkat mindannyiunk kedves otthonává is sikerült tennünk amellett, hogy a tanulmányi téren is magasba emeltük.  

Másrészt az az óriási szeretet, amely áradt felém ezekben a napokban üzenetekből, személyes  megkeresésékből, ölelésekből és könnyekből, azt erősítette, hogy egy olyan közösséget vezethettem immár 38 éves tanári, s ebből 29 évnyi vezetői pályámon, amely számára  fontosak az értékek, az emberi kapcsolatok és főleg a szeretet.  

Hálásan köszönöm mindenkinek – kiemelten a szervezőknek –, akik munkát, energiát, időt  nem kímélve kiálltak, kiállnak mellettem!  

Hálásan köszönöm minden hozzászólónak, akik ebben a helyzetemben mérhetetlen szeretettel támogattak, támogatnak! Megható nekem és családom számára ezt megtapasztalni és átélni.  

Számomra mindennél fontosabb, hogy a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium a jövőben is  az a hely maradjon, ahova a szülők bizalommal adhatják gyermeküket, ahova a diákok „haza  jönnek", ahol a közösség erejét szinte tapintani lehet, amely megmutatja az igazi emberi  értékeket.  

Kérem emiatt, hogy 'ügyem' ne szítson indulatokat, főképp ne terelődjön politikai síkra, magánemberként álljanak csak a helyzethez!

A tantestület, mint korábban már sokszor, bölcsességgel meg fogja oldani a sokszorosan nehezített feladatot. Ezután is tapasztalatommal, tudásommal azon leszek, hogy segítséget tudjak nyújtani az iskolámnak! Ismételten kijelentem, hogy tanári pályám hátralévő néhány  évében továbbra is a Vasvári Gimnáziumban kívánok szolgálni.

A következő 10 napban – mint 32 éve minden nyáron – szeretett tanítványaimmal (idén 67  fővel) vándortáborban túrázunk, így nem leszek elérhető. 

Székesfehérvár, 2024. július 5.  

Horváth József" 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában