DKKA

2024.07.03. 21:14

Komoly fejlesztések a sportcsarnokban – cserélik a parkettát, megújul az összes öltöző

Negyven éve nem látott, illetve várt újabb felújítások kezdődtek a Dunaújváros Sportcsarnokban, köszönhetően a DKKA és a DKKA SE sikeres tao pályázatainak. Ezek keretében kicserélik a nagyterem parkettáját, továbbá az összes öltöző teljeskörű felújításon esik át.

Forrás: duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sportcsarnok  tetőfelújítása után, ami a Magyar Kézilabda Szövetség háromszázmillió forintos támogatásából valósult meg, további komoly, szintén régóta várt fejlesztések kezdődtek a mára nagyon elhasználódott létesítményben. Minderről a DKKA ügyvezetője, Horváth Tibor számolt be a duol.hu-nak. 

Az egyik fejlesztés a nagyterem teljeskörű parketta cseréjét jelenti tao pályázatból, hetvenöt millió forint értékben, ami már gőzerővel zajlik. A régi burkolat négy évtizedes, ezen idő alatt egyszer volt csak felcsiszolva, nem lehetett már vele mit csinálni.

– Szerencsére az alatta lévő párnafák jelentős része megfelelő állapotban van, ezek közül csak a beázások nyomán tönkrementeket kell pótolni. Mivel a csere teljes szélességében érinti a pályát, ezért a két kapu mögötti, valamint a kispadok vonalában lévő dobogókat is elbontották. Előbbiek helyére egy következő pályázat révén mobil lelátókat kívánunk beszerezni – részletezte Horváth Tibor.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a  munkákhoz hatalmas segítséget kaptak szurkolóiktól, a B-közép tagjai minden nap segítik az építési vállalkozót, amiben tudják. Ha kell, szögeket húznak ki, ha kell törmeléket, szemetet pakolnak. 

– Nagyszerű érzés, hogy ilyenkor is mellettünk vannak – jegyezte meg.

Miután manapság már többféle borítás létezik, Horváth Tibor kérdésünkre azt mondta, azért döntöttek ismét a parketta mellett, ugyanis ez izület kímélőbb felület a többihez képest. Ezen felül ruganyosabb is.

– A tervek szerint július 18-ig elkészül ez a munka, amikor kezdenénk a felkészülést. Amennyiben mégis csúszás lenne, akkor a Momert mellett található „buborék” csarnokban kezdünk, ami saját tulajdon. Ezzel költségeket tudunk csökkenteni, hiszen nem kell utazni, létesítményt bérelni. 

A másik komoly fejlesztés a DKKA SE (Dunaújvárosi Központi Kézilabda SE) jóvoltából zajlik, ez az öltözők teljeskörű feljítását jelenti, amire negyvenmillió forintos tao forrást fordíthatnak.

– Csak a falak maradtak meg, az aljzattól egészen a plafonig minden új lesz, a vizesblokkok, a fűtési rendszer, és egységes bútorzat is készül. Ez az összes öltözőt érinti, illetve a folyosót is. 

S a jó hírekből maradt még az ügyvezető tarsolyában: a Kemi-Ker Kft. támogatásának jóvoltából kapnak festéket,  így kifesthetik a csarnokot is, amire szintén évtizedek óta nem volt példa.

Ezen felül a város, mint tulajdonos a szövetség újabb csarnokfelújítási programjában ismét sikerrel pályázott a nyílászárók cseréjére és külső szigetelésre. Ennek kivitelezését viszont eltolták őszre. A tetőfelújítás mellett szintén tao forrásból elkészült a csarnok ledes világítása, ami Horváth Tibor szavaival élve, brutális méretű megtakarítást jelent az áramszámlában.

Az első bajnoki mérkőzésünkre várunk mindenkit szeretettel, jöjjenek el minél többen és nézzék meg a végeredményt. Azt gondolom, a csarnok innentől kezdve a sportesemények mellett már méltó helyszíne lehet városi rendezvényeknek is. Egyébként itt még nem szeretnék megállni, a kisterem, a szurkolói mosdók, a gépészet és a lelátó megújításával tennénk teljessé a felújítási programot

 – hangsúlyozta Horváth Tibor.

Szerző: Gallai Péter / duol.hu

Az eredeti cikket ide kattintva tekinthetik meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában