Megérkeztek az első fesztiválozók – Elstartolt a Fezen! (galéria, videó)

Szép napra ébredtek ma a fesztiválozók, hiszen elstartolt a Fezen fesztivál Székesfehérváron. Az első érkezők már építik a sátraikat, de van, aki a nagyszínpad tövében tanyázott le, várva a délután kezdődő első koncertet.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Verőfényes napsütés, szálló por, karszalagok és söröspoharak: szerda délután már gyarapodott a közeledők száma a székesfehérvári vasútállomás környékén, akik ezúttal nem a vonatfüttyre, hanem sokkal inkább a búgó basszusra vártak. A Fezen fesztivál első napján nyitáskor nem voltak sokan, a karszalagokért sem alakultak ki tömött sorok, a többséget a kempingnél lehetett megtalálni, akik a sátraik felállításával bajlódtak.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Kemény talajba vágták a fejszéjüket

Nem tejben, vajban fognak idén nyáron fürödni a fesztiválozók, az egyszer már biztos, sokkal inkább elképesztő hőség és por vár rájuk. De hát mindez hozzátartozik a fesztiválhangulathoz. Az viszont kevésbé tartozik hozzá, hogy a sátrak felállításáért bizony keményen meg kell harcolniuk a földdel a kempingezőknek. Ki indulatosabban, ki beletörődve számolt be arról, hogy az egyébként igen gazos terület alatt kavics, murva van, amelybe gyakorlatilag lehetetlen belekalapálni a sátorkampókat. Az, hogy árnyék nincs, ezek után már senkit sem zavart. Talán kárpótolja majd őket mindaz, amelyről a fesztivál valójában szól.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Már izzik a levegő

Délután négy-öt óra körül már sorok alakultak ki a jegypénztárnál, nem csoda, hiszen 17:00 órakor egy igazi rock klasszikus, a Lord lép színpadra, amely tovább forrósítja a hangulatot. A közönség ugyan nagy melegre számíthat, szomjaznia és éheznie biztosan nem kell majd, hiszen számtalan street foodból lehet válogatni, ami pedig az alkoholt illeti, azt sem kell majd nagyítóval keresni.

A Fezenre az ország különböző pontjairól érkeztek a fesztiválozók, ki egyedül, ki barátokkal vagy éppen kollégákkal rúgott ki a hámból. Van, aki csak egy napra érkezik, míg mások az egész fesztivált végigbulizzák, ők többnyire a kempingben vagy a városban szállnak meg. A Fezen első napján színpadra lép a Lord mellett a Cradle of Filth, az Ossian, az Avantasia, majd 00:00-kor DJ PlattenZ bulija zárja a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában