A nap kérdése

2024.07.03. 11:15

Üzemanyag: drágul a beszerzési ár, de vajon a kutak is emelnek?

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára emelkedik az előrejelzések szerint, de hogy ez mennyiben jelenik meg a töltőállomásokon, azt egyelőre nem lehet tudni. Derül ki a holtankoljak.hu legfrissebb közleményéből.

Kecskés Zoltán

Folytatódik az üzemanyag drágulása Magyarországon, de van esély rá, hogy az autósok megússzák.

Fotó: Magyar Nemzet / Archív

Mint írják,  újra változást tapasztalhatunk az üzemanyagok nagykereskedelmi árában csütörtöktől. Július 4-től a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek. Hozzáteszik azonban, hogy ezzel ellentétben a tankolók a kutak áraiban ezt az emelést nem biztos, hogy tapasztalják (attól függően hogy hol tankolnak), mert a piaci szereplők a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják jelenleg a kutakon látható árakat.

Kiemelik azt is, hogy az aktuális átlagár a 95-ös benzin esetében 616 forint, míg a gázolaj átlagára 627 forint, az árak akár napon belül többször is változnak, ami az átlagárat is folyamatosan mozgatja. Amennyiben holnap az áremelés érvényesítésre kerül a kutak áraiban, úgy a benzinért 618 forintot fizetünk majd, a gázolaj átlagára pedig 631 forintra emelkedhet.

Nem zárható ki az sem, hogy hamarosan a Kormány beavatkozhat az árakba, hiszen hiába szólt rá kedden is az üzemanyag-kereskedőkre, láthatóan ez egyelőre nem hatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában