Zichy-kastély

2 órája

Futópálya az adonyi ősfák között

Az ősfákhoz, védendő növényekhez igazodva kanyarog az adonyi Zichy-kastélyparkjában az új futópálya. A projekt ugyan már korábban elkészült, de hivatalosan csak ezen a nyáron zárult.

S. Töttő Rita

Fotó: önkormányzat

Nyáron hivatalosan is lezárult az a projekt, melynek keretében megújulhatott az adonyi Zichy-kastély környezete. Az ősfákkal és növénykülönlegességekkel teli parkban vadonatúj futópálya is létesült, melyet előszeretettel használnak a helyiek hónapok óta.

Futópálya az adonyi ősfák között
Fotó: önkormányzat

A tapasztalatok szerint sokak kedvence lett a rekortán burkolatú, közvilágítással támogatott nyomvonal. Az 520 méter hosszú, a futók igényeit szem előtt tartó pálya tervezésénél elsődleges szempont volt a környező növények védelme, tudta meg a feol.hu az önkormányzattól, ahogy azt is: a közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult projektben mindezek mellett a helyiek rekreációját, kikapcsolódását segítő park fejlesztése is szerepelt.  A parkban éppen ezért ivókutat, valamint kilenc darab pihenőt is telepítettek a fejlesztés során.

Futópálya az adonyi ősfák között
Fotó: önkormányzat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában