Termő szőlők között

2024.08.06. 17:30

Hét pincészet mutatkozik be a We Love Mór Outdoor-on

A Vértes oldalához simuló lejtőkön tartják, a szőlősorok alatt a We Love Mór Outdoor-t. Augusztus 10-én, szombaton hét pincészet mutatkozik be az érdeklődőknek. A program során nem csak kiváló móri borokat lehet kóstolni, hanem beszélgetni is lehet a pincészetek tulajdonosaival is.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció / Palocsai Jenő (Archív)

Augusztus 10-én, szombaton Móron Csókakő felé vezető borúton Ismét We Love Mór Outdoor lesz. A különleges borkóstoló lényege, hogy a művelt szőlősorok között lehet megkóstolni azokat a nedűket, melyek élete éppen ott kezdődött. Most talán még érdekesebb, mert az előző évjáratot kelyhekből, a 2024-es termést pedig a fürtökről lecsípve lehet megkóstolni, hiszen érnek már a szőlők, sőt, a korai fajták szürete már meg is kezdődött.

Most szombaton a Brigád Pince, a Csetvei Pince, a Frey Pince és Szőlőbirtok és a Galambos Pince mutatkozik be, de feljebb haladva a borúton, találkozhatnak az érdeklődők a Geszler Családi Pincészet, Kamocsay JR, és miklóscsabi pincéje boraival is.

Természetesen nem csak borok lesznek, a kirándulást különböző gasztropartnerek teszik még színesebbé.

Mivel a program lényege, hogy minden pincészet a szabadban, a saját szőlőjében mutatja meg borait, így esőhelyszín nincs. Rossz időjárás esetén új időpontot tűznek ki a szervezők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában