Jövő héttől ismét Nyitott Tornatermek és nordic walking várja a sportolni vágyókat

Szeptembertől ismét várják a sportolni vágyókat a székesfehérvári nyitott tornatermek: a város 25 helyszínén lehet ingyenesen sportolni a legkülönfélébb sportágakban, valamint idén sem maradnak el a szintén díjmentes nordic walking foglalkozások sem.

Gombor Lili

Az idén huszadik évfordulóját ünneplő Nyitott Tornatermek program keretében hétről hétre több ezer székesfehérvári sportol. A program nemcsak sportolási lehetőséget, hanem közösségi élményt is kínál a résztvevőknek, akik a társadalom minden szegletéből érkeznek ezekre az alkalmakra. A kezdeményezés valamennyi városrészben díjmentes sportolási lehetőséget kínál minden korosztálynak.

Az országosan egyedülálló Nyitott Tornatermek Program szeptembertől 25 helyszínen 22-féle sportolási lehetőséget kínál a városi iskolák tornatermeiben és a közösségi házakban. Újdonságként érkezik a tartásjavító torna a 12–18 éveseknek, hétfőnként a Széna téri Általános Iskolában, valamint a kézilabda keddenként a Vasvári Pál Általános Iskolában. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tornatermében keddenként, csütörtökönként és péntekenként, illetve szeptemberben hétvégi napokon várják majd a mozogni vágyókat – tájékoztatott az ÖKK.

Újraindulnak a Nordic Walking foglalkozások is, a díjmentes séták 16 helyszínről indulnak, melyek közé újdonságként a Rácbánya-tanösvény sétányai is bekerültek. A nordic walkingot életkortól és nemtől függetlenül bárki végezheti, nem kell hozzá speciális előképzettség, nem terheli túl az mozgásszerveket, nem okoz izomlázat és ízületi fájdalmat. Jó hatással van a szív- és érrendszerre, az anyagcserére, a mozgásszervekre, a hormonháztartásra és az immunrendszerre. Székesfehérváron sokan igénybe veszik, így komoly közösségépítő hatása is van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában