Kerítéskiállítás és új kert készült

2024.08.03. 08:30

Lélekemelő gondolatok a plébánia kerítésein (videó)

Szabadbattyán adott helyt egy új, Hamvas Béla kerítéskiállításnak, amit egy új kert kialakítása is kísért.

Bokányi Zsolt

Fotó: Az egyesülettől

Nemrég Székesfehérváron zajlott hasonló kiállítás az iGenereció Egyesület szervezésében. Hamvas Béla, a XX. századi magyar gondolkodás és irodalom egyik legkiemelkedőbb és máig megkerülhetetlen hatású alakja. Pletser Ádám, az egyesület elnöke – akivel többek között egy korábbi beszélgetésünkben is megismerkedhettek már podcast csatornánk hallgatói, és ebben a beszélgetésben is méltatta Hamvas Béla gondolatiságát – elmondta, számukra ez a projekt szinte mindent jelent, és sok mindent beletettek amiben hisznek és ami fontos számukra.

Lélekemelő alkalom
A főútról is jól látható a kiállítás
Fotó: az egyesülettől

A római katolikus plébánia kerítésén kiállított képek, egy-egy gondolatot tartalmaznak, ami mellett lesz alkalma megállni az arra sétálóknak, és reménység szerint elgondolkodni a kiállítás képeinek mondanivalóján, de mivel a település központjában, a hetes főútról, az autókból is jól láthatók talán az üzenetek, így akár még az autóban ülök is gazdagodhatnak a tartalmas üzenetekkel. 

Pletser Ádám, az egyesület elnöke, a kiállítás szervezője
Fotó: az egyesülettől

A kiállítás mellett egy szép kertet is kialakítottak, ami tovább emeli az alkalom értékét, és még inkább szerethetővé teszi a látványt. A kiállítás szervezője mellett megszólalt Csókási-Nagy Eszter is, aki a kert kialakításáért volt felelős, és aki többek között a kialakítás munkafolyamatairól, illetve kihívásairól mesélt. Kihangsúlyozta, hogy egy teljesen új kertet alakítottak ki a területen, és az egyik legnagyobb kihívás a talán a talajszint burkolatokhoz való igazítása volt. 

Csókási-Nagy Eszter, Mayer László, Pletser Ádám 
Fotó: Az egyesülettől

Mayer László plébános, h. esperes arról beszélt, örömmel fogadták a kiállítást, hiszen a filozófia alapja a teológiának, így akár a hitre is el lehet jutni a kiállításon olvasható gondolatokból. Külön nagy öröm volt számára, a kert kialakítása is, ami a korábbinál lényegesen gondozottabb, szebb állapotot mutat a munkákat követően. A mai zaklatott világunkban, amikor zavart és megtévesztett gondolatok és gondolkodók, minden alapot és valódi kapaszkodót nélkülöző eszmék próbálnak bele taszítani bennünket a feneketlen sötét káoszba, szinte világító mécsesként kerülhet elénk a szabadbattyáni kiállítás, amit magas szintű igényességgel, és komoly értékeket felvonultató érzékenységgel készítettek el a szervezők!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában