Munkálatok, vezessenek óvatosan!

8 órája

Székesfehérvár: Vezeték közeli növényzet metszését végzi a Városgondnokság

Gallyazási munkálatokat végeznek a megyeszékhelyen, amely a város több részét is érinti. Jövünk a részletekkel!

Kecskés Zoltán

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Ahogy azt a reggeli cikkünkben megírtuk ágazás folyik Székesfehérváron a Szabadságharcos utcában. A szakemberek a benyúló, esetlegesen veszélyes ágakat vágják le. Azóta sikerült kiderítenünk azt is, hogy több utcát is érinteni fognak a munkálatok a mai napon.

Béndek Balázs, a székesfehérvári városgondnokság gazdasági igazgatója a FEOL megkeresésére elmondta, hogy általánosságban véve kétféle gallyazási munkát végeznek a Városgondnokság munkatársai egész évben. 

–  Az alapgallyazási feladatok két okból vannak: az egyik a fa érdekében történik, az úgynevezett ifjító metszés, a másik pedig az E.ON vezetékek környékén. Továbbá a Városgondokság szakemberei folyamatosan vizsgálja a fák minőségét és aszerint látják el a feladatukat. Sajnos, ha már olyan problémás a fa, hogy belül teljesen el van korhadva, akkor alkalmanként ki is kell vágni – magyarázta Béndek Balázs.

A részletekről és a pontos útvonallal kapcsolatban Juhász Rebeka kertészmérnök adott felvilágosítást, aki elmondta prioritást élveznek az E.ON-os feladatok pénteken, amelyet megosztanak egy alvállalkozóval. A Városgondokság fizikai állománya a kisfeszültségű áramkör körüli gallyazást végzi jelenleg is.

– Nyomatékosítanám, hogy a vegetációs időszakban azokon a fákon végzünk beavatkozást amik élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztetnek, vezetékbe érnek, járda/út űrszelvénybe lógnak. Az illetékes csoport vezető arról informált, hogy a mai erősebb szeles időjárás végett nem a menetrend szerint haladnak, mivel bejelentések nyomán a letört fákról lógó ágakat távolítják el, hogy nehogy a nap későbbi részében vagy éjszaka során, ha vihar közeledik kárt okozzon. A Technika Házánál a Rákóczi utcában , illetve a Horváth István Lakótelepen, szedtek le egy-egy nagy fáról lelógó balesetveszélyes ágat. Azonban, a Kisteleki utca van még napirenden a villanyvezetékbe érő ágak eltávolítása végett. Jártak az Aradi utcában, ahol egy korhadt, kiszáradt diót vágtak ki. A Szabadságharcos utcán száraz gallyazás, űrszelvény miatti koronaemelés zajlik, egészen a Zichy ligetig. Megjegyezném, hogy a Szabadságharcos utcában jövő héten is forgalomkorlátozásra lehet számítani. Egészen pontosan hétfőn zárják a parkolót, kedden reggel pedig gallyaznak – adta hírül Juhász Rebeka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában