Hagyományteremtő esemény

11 órája

Szürke eminenciások, avagy a társadalom önzetlen jótevői

Rimán Béla, a Fejér Medic Egyesület elnöke számolt be arról a szívbemarkoló eseményről, a melyet a napokban tartottak Sárkeszin. Olyan emberek kaptak elismerést, akik mindennapi életben segítenek másokon, teszik mindezt úgy, hogy kevesen tudják róluk. Van aki bajba jutott embereken segít, míg mások kóbor kutyákat visznek haza a gazdihoz, vagy éppen karitatív események révén segít másoknak. „Szürke eminenciások" ők..

Kecskés Zoltán

Fejér Medic Egyesület a hosszan tartó káresetek egészségügyi helyszíni biztosítását végzi.

Fotó: Az egyesület

A Fejér Medic Egyesület megtartotta az első önzetlen néma segítők oklevél átadását, ennek apropóján beszéltünk az elnökkel, Rimán Bélával. Az egyesület a hosszan tartó káresetek egészségügyi helyszíni biztosítását végzi önkéntes alapon a megyei katasztrófavédelemmel együttműködve.

Fejér_Medic_Egyesület_elismerés_Sárkeszi_katasztrófavédelem
Első alkalommal adtak át az önzetlen néma segítők oklevelét.
Fotó: Az egyesület

Első alkalommal adtak át segítő okleveleket. Mit takar ez pontosan?

– Önzetlen néma segítők oklevelek átadása volt egészen pontosan. Az elnevezés megmutatja, mit és miért kaptak mindazok, akik megérdemelték. Persze jóval többet is kioszthattunk volna, de a jövőben igyekszünk erre sort keríteni. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni. 

Hogy történt a kiválasztás?

– Nagyon nehéz volt! Első körben az egyesület tagjainak szerettem volna átadni munkájuk elismeréséül, akik önkéntes tevékenységükkel évek óta segítik az egyesületet, de a lehetséges jelöltek összeírása közben rájöttem, hogy még számtalan ember van, akik nem csak kívülről támogatják munkánkat, de nap mint nap önkéntes alapon segítenek másoknak úgy, hogy  mindezt kevesen tudják, jóformán csak a közvetlen szeretteik, barátaik. Ezért úgy gondoltam, hogy akik ilyet tesznek egy nagy köszönetet mindenképpen megérdemelnek, mert mindezt teszik némán és önzetlenül. Az oklevelek átadása mellett egy üveg bort és mézet is átadtunk Köllő Zsolt Borászata és a Fogas Családi Méhészet révén. Köszönjük nekik is önzetlen felajánlásukat!

Rimán Béla, a Fejér Medic Egyesület elnöke elmondta, szeretnének az eseményből hagyományt teremteni.
Fotó: Az egyesület

Milyen lelkülettel vették át a nemes elismerést?

– Az elismerést civil emberként kapták, ráadásul meglepetésként. A „köszönöm" szó itt többet ért mindennél! Csillogó szemmel álltak fel és vették át az elismerést. Látszott rajtuk, hogy nem számítottak arra, hogy egyszer valaki megköszöni munkájukat. Persze nem is ezért teszik, de a lelkük tele lett örömmel és szeretettel. Negyvenöt embert méltattunk és ünnepeltünk ezen a napon. Jól esett nekik és nagy részük szerette volna, hogy nevét továbbra is titok fedje, hisz nem a dicsőségért teszik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában