Változik a menetrend, könnyebben juthatunk el a Sóstóhoz

Székesfehérvár Önkormányzata a menetrendet és a közlekedési hálózatot a helyi igényeket figyelembe véve alakítja ki, ezért változni fog a buszmenetrend. Új járatok állnak forgalomba szeptember 1-jétől, amellyel a munkába járók élete is könnyebbé válhat.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Változik a helyi közösségi közlekedés Székesfehérváron, szeptember 1-jétől menetrend-módosításokra kell készülni. Egyes buszok útvonalát meghosszabbítják, illetve lesznek járatok, melyek gyakrabban közlekednek majd. Az ÖKK tájékoztatása szerint a módosítások évente összesen 72810 kilométer többletfutással járnak, ami az önkormányzatnak mintegy évi bruttó 83,5 millió forint többletköltséget jelent. A változások az Öreghegy–, József Attila utca–, Fecskeparti lakótelep– és III. Béla király tér–Sóstó Ipari Park vonalakon lépnek életbe, elsősorban a munkába járók közlekedését segítve.

Eszerint a 06, 14 és 22 órás műszakváltásokra egy-egy 32-es járat a Vasútállomás megállótól az Angol utca megállóig meghosszabbított útvonalon közlekedik, és egy új járat indul a Kassai utca / Nagyszombati utca megállótól az Angol utca megállóig. Ellenkező irányban műszakváltásonként kettő autóbusszal új járatok indulnak az Angol utcától a Kassai utca / Nagyszombati utca megállóig.

A 6, 14 és 22 órás műszakváltásokra kettő-kettő 15-ös járat a Csapó utca helyett a Fecskeparti lakótelep megállótól indul (ezek a járatok nem érintik a Csapó utcát). Az Angol utcától új és meghosszabbított útvonalon közlekedő járatok indulnak a Fecskeparti lakótelepig.
Lakossági kérésre a Szedreskerti lakónegyedtől 5:00-kor induló, Sóstói bevásárlóközpontig közlekedő 11A járat ismét 5:10-kor indul a Szedreskerti lakónegyedtől és továbbra is a Sóstói bevásárlóközpontig közlekedik.

A részletes és aktuális menetrend a város honlapján is elérhető – szeptember 1-jétől a járatindulásokat a fenti módosításokkal aktualizálják. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában