A győztest osztályt köszöntötte Székesfehérvár polgármestere a Városházán (videó)

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7.b osztálya nyerte el idén a „Legmobilisabb osztály” címet az Európai Mobilitási Hét keretében. A győztes osztályt Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Városházán, ahol átadta számukra a nyereményt, a Damniczki Cukrászda által felajánlott csokoládétortát és a Decathlon áruház ajándékát, egy százezer forintot érő utalványt.

Gombor Lili

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Az Európai Mobilitási Héten (szeptember 16–22.) zajlott a küzdelem a legmobilisabb osztály cím elnyeréséért, melyből a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 7.b osztálya került ki győztesen. A verseny során a gyerekeknek különböző ügyességi és a közösségi közlekedéshez kapcsolódó feladatokat kellett végrehajtaniuk. A győztes osztályt Cser-Palkovics András polgármester látta vendégül a Városházán pénteken. A gyerekek átvehették a városvezetőtől az elismerő oklevelet, valamint a Decathlon százezer forintos utalványát is. A jutalmak sora azonban ezzel még koránt sem ért véget, hiszen a Damniczki Cukrászda felajánlásából egy csokoládétortán is osztozhattak a diákok, akik nem titkolták, hogy az édességnek legalább annyira örülnek, mint annak, hogy a Városházán tett látogatással megúsznak egy-két tanórát.

Fotó: ÖKK / Simon Erika

 

A győztes osztály titka

Arra a kérdésünkre, hogy minek köszönhető, hogy ők bizonyultak a legmobilisabb osztálynak, azt felelték a gyerekek, hogy bizony az osztály tagjai közül huszan sportolnak, a többség focizik. Így érthető, hogy felkészültségből és fittségből nem volt hiány. Miközben a tortát falatozták az ifjak, néhány kérdést is intéztek a polgármesterhez, amelyből a gyerekeket leginkább foglalkoztató kérdés stílszerűen a sportra vonatkozott. Azt szerették volna megtudni, mikor vehetik birtokba a Bregyóban az ismét új elemekkel bővített skateparkot. Mint kiderült, már nem kell rá sokat várniuk, így valamivel jobb kedvvel térhettek vissza a tanórákra a diákok, akik azért még hirtelen támadt élénk érdeklődést kezdtek mutatni a Városházán kiállított Szent Korona másolata iránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában