Az egyik legveszélyesebb munkát végzik

2000 óta 22 közútkezelő halt meg munkavégzés közben figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok miatt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években számos figyelemfelhívó kampányt indított a közutasok védelmében.

Gombor Lili

A közúti dolgozók munkája különösen veszélyesnek számít

Fotó: Illusztráció: Pexels

A közutas munkaterületeken a szakemberek terelőkúpokkal jelölik ki azokat a területeket, amelyeket szeretnének lezárni és ezekkel az elemekkel tudják felhívni az autósok figyelmét a munkavégzésre, amellyel egyúttal a helyszínen dolgozókat is védik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. új kampányfilmjében három hétköznapi szituáción keresztül mutatják be, hogy miért kell komolyan venni ezeket a jelzéseket. Vannak, akik egyszerűen nem veszik észre a jelzéseket, vannak, akik látják, de tudatosan szegik meg a szabályokat és vannak, akik csak nem veszik elég komolyan őket. A lényeg, hogy ezekből a szituációkból csak baj származhat, de egy étteremben, egy hotelszobában vagy irodai környezetben ezek a szabálytalanságok nem követelnek emberéleteket, nem úgy, mint a közutakon.

Éppen ezért a kampány Vedd észre! címet kapta, ugyanis ha az autósok vezetés közben a vezetésre, az útra, a fix vagy ideiglenes jelzésekre, terelőkúpokra figyelnek, azzal nemcsak magukat, hanem a közúton dolgozókat is védik. A legújabb figyelemfelhívó közutas kampányfilm elérhető a Magyar Közút hivatalos Youtube-csatornáján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában