Elmosta az eső a felvonulást

2 órája

Bőrig áztak a felvonulók, de a bált megtartják

Az eső bár elmosta a felvonulást, de az esti báltól nem tudja elvenni a „szüretisek” kedvét a kis településen.

Bokányi Zsolt

A ló és lovasa is sátor alá kényszerült!

Fotó: az egyesülettől

Szüreti felvonulást rendeztek Nagykarácsonyban, de az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, így elmondható, hogy a szervezők, a felvonulók és részvevők nagyon készültek, mégis csak félsikert hozott a rendezvény első része. Bár a lovak a lovasok és a népviseletbe öltözött felvonulók nagyon reménykedtek, és bár a Nagykarácsonyi Ifjúsági Klub csapata úgy bizakodóan belevágtak a hagyományos szüreti felvonulásukba, de az első táncok és megálló után, győzött az eső, és a lovaskocsik, lovasok és lovasaik is bőig ázva kerestek menedéket az eső elől. 

Magányos lovas az esőben! 
Fotó: az egyesülettől

Az Együtt Nagykarácsonyért Egyesület közösségi oldalán a következő bejegyzés olvasható: – Egyesületünk vállalta, a több mint 100 felvonuló részére az ebéd elkészítését. Nagy lelkesedéssel kezdtük meg a babgulyás főzését, melyet hamarosan elmosott az eső. A bőrig ázott lovasok és lovaik nem tudtak végig menni az útvonalon, és mi is menekülőre fogtuk. Így az ebédből vacsora lesz, melyet a felvonulók a ma esti bálban fogyaszthatnak majd el. – Mert eső ide, eső oda, este következik a szokásos Szüreti Bál, ahol a jó hangulatot a Szamaras zenekar és a vendégek közösen biztosítják majd!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában