Megszentelték a cecei kőkeresztet

2 órája

Európa és hazánk fundamentuma a kereszt és a kereszténység (Videó)

Bár az időjárás nem volt ideális a kültéri alkalomhoz, mégis sokan érkeztek a cecei kőkereszt felújításának és megszentelésének ünnepére.

Bokányi Zsolt

"Európa és hazánk fundamenuma a kereszt és a kereszténység!"

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Ahogyan már korábban is megírtuk, áldott alkalomra készültek Cecén, hiszen a keresztény létforma legnagyobb és legfontosabb szimbóluma, a település egyetlen kőkeresztje került megszentelésre a felújítási munkákat követően. A felújítási munkálatokat Szalai Ferenc végezte, és közel húsz napot vett igénybe. A katolikus gyülekezet lelkipásztora szentelte meg a kőkeresztet, és beszédében Jézus áldozatára hívta fel a figyelmet.

Szalai Ferenc, aki felújította a keresztet, és Gyulai Péter István atya aki megáldotta.
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Az alkalmon részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő is, aki pedig, hazánk keresztény ország, ami alaptörvénybe van foglalva, bár ez több európai ország vezetőjének „szúrja a szemét” ahogyan a képviselő fogalmazott. Hozzátette, hazánk és Európa fundamentuma a kereszt és a kereszténység. A kereszt megszentelésének alkalmát követően, ünnepi szentmisére is készültek, hiszen 230 éves lett a település katolikus temploma. A szentmisén közreműködött a búcsúszentlászlói és a nagykapornaki templomok egyesített kórusa. A szentmisét követően, pedig mindenkit aki részt vett az ünnepen, szeretetvendégségre invitáltak az Alsószentiváni kegytemplom kertjébe.

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában