Ajánló

2 órája

Hétvégi program Fehérváron: szerb kulturális napok

Hétvégi rendezvényeivel a Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat is kapcsolódik a Szerb Kulturális hónap programjaihoz. A fehérvári szerb ortodox templomban előadások is lesznek.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

A Szerb Kultúra Hónapja programsorozatához kapcsolódóan a Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat előadásokkal és nyitott templommal várja az érdeklődőket ezen a hétvégén. Szeptember 14-én, szombaton, valamint 15-én, vasárnap is lesznek programok a Szúnyog utca 11. szám alatti szerb ortodox templomban, amely ezen a két napon 10 és 17 óra között nyitott kapukkal várja a látogatókat.

A nyílt napok végén sem záródnak azonban az ajtók: szombaton 17:30-kor kezdődik Dujmov Milán teológus, művészettörténész Bizánctól Budáig című előadása, amely a magyarországi szerb egyházművészetről, illetve Katerina Ivanovityról, az első szerb festőnő munkásságáról szól.  Vasárnap 17:30-kor pedig a Vox Mirabilis Kamarakórus 10. jubileumi emlékkoncertjére kerül sor. Az önkormányzat azt kéri, aki gépkocsival érkezik, a templomkertben parkoljon, melynek a bejárata a Rác utca felől közelíthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában