Hihetetlenül magas összegért kelt el a Damniczki-torta

A székesfehérvári cukrászmester, Damniczki Balázs és csapata nem először csatlakozik jótékonysági kezdeményezéshez vagy indít el egy olyan akciót, amely során másokon segítenek.

Szanyi-Nagy Judit

Damniczki Balázs és az Optimum Autósiskola jóvoltából érkezik a nagy összegű támogatás

Fotó: FMH-archív

Karácsony és szilveszter környékén a hajléktalanszállón élőket, illetve évente a koraszülött osztályt is támogatják. Ezúttal az ugyancsak helyi Optimum Autósiskola kezdeményezéséhez csatlakoztak, amelyben a július végi, Almássy-lakótelepi lakástűzben megsérült fiatal lányt, Kittit és családját helyezték a középpontba. Az akció a hét közepén indult, s hamar, szeptember 13-án, pénteken este 8 órakor le is zárult: az édes szájú és egyben jó szándékú segítők eddig az időpontig licitálhattak egy, a cukrászda által elkészítendő Somlói revolúció tortára.

A belga csokit, narancsot és diót is tartalmazó sütemény értéke 18 ezer forint, a licit 15 ezer forintról indult. Az alapösszeget hamar túlszárnyalták a lelkes licitálók: a 20, 21 és 22 ezer forintos ajánlatok után szeptember 11-én, szerdán, az első napon már 50 ezer forint volt a legmagasabb tétel. Sokan azt hihették, ez a "csúcs", de nem: 55, 60 és 61 ezres összeg is szerepelt végül a hozzászólások között. A győztes ajánlattevő pedig 62 ezer forintért viheti el a számára külön elkészítendő tortát ‒ s ekkora összeggel támogatja a lényegében új életet kezdő, négytagú családot, akiknek a tűzben szinte mindene odalett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában