Hagyomány

2 órája

Jön a tizenegyedik Öreghegyi Egészségnap – íme, a fontos tudnivalók

Szeptember 14-én, szombaton tartják a hagyományos Öreghegyi Egészségnapot az Öreghegyi Közösségi Házban. Erről árult el részleteket a szerdai sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok és Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

Déri Brenda

Ismét szűrővizsgálatokra várják a városrészben élőket

Fotó: Déri Brenda / FMH

Mint azt Östör Annamária elmondta: az egészségnappal arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy rendszeresen vegyenek részt különböző szűrővizsgálatokon, állapotfelméréseken. Majd hozzátette, a szervezetet, főként azokét, akik túlsúllyal, magas vérnyomással küzdenek, megviselheti a mostani, meglehetősen meleg időjárás, amihez vélhetően hozzá kell szoknunk a jövőben is, éppen ezért kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk az aktuális egészségügyi állapotunkkal és, ha szükséges tegyünk a javulás érdekében. 

Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője az egészségnap részleteiről beszélt. Tájékoztatásából megtudtuk, hogy az egészségnap az Öreghegyi Közösségi Házban lesz szeptember 14-én, szombaton reggel 9 és délután 13 óra között. Előzetes bejelentkezés azonban szükséges, amelyet szeptember 9-én, hétfőn reggel 8 és délután 16 óra között a 06/70-455-9930-as telefonszámon jelezhetnek azok, akik részt szeretnének venni a szűrőnapon. 

Keresztury Lászlóné azt is kiemelte, hogy jelezni kell, ha valaki mégsem tud megjelenni annak ellenére, hogy már bejelentkezett, mert a helyét akkor átadják másnak. 

Ami a konkrét vizsgálatok illeti lesz: EKG, kardiológia, bőrgyógyászati szűrés, csontsűrűség mérés, boka-kar index meghatározás és teljes testösszetétel mérés. Ezekre szükséges a már fent is említett előzetes bejelentkezés. Bejelentkezés nélkül lehet ugyanekkor menni általános állapotfelmérésre, mely során a vérnyomást, a koleszterinszintet és a vércukorszintet mérik. 

Az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője hangsúlyozta továbbá, hogy az egészségnapon szűrővizsgálatok lesznek, amelyek nem alkalmasak arra, hogy a betegek a már meglévő betegségeket, leleteket kontrolláltassák az orvosokkal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában