Meseíró pályázat

2 órája

Kiosztották az idei Tündérszó díjait

21 mese érkezett az ország számos részéről és a határon túlról a XV. Tündérszó nemzetközi meseíró pályázatra.

Feol.hu

Forrás: ÖKK

Ahogy azt megírtuk a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár idén is meseíró pályázatot hirdetett, melynek díjátadóját múlt szombaton tartották a székesfehérvári NépmesePonton.

– Ebben az esztendőben 21 mese érkezett hozzánk Székesfehérvár mellett Nyíregyházáról, Debrecenből, Seregélyesről, Csetényről,,Győrladamérból, Budapestről, Bicskéről, Londoból, és Szlovákia különböző településeiről. A zsűri minden évben úgy kapja meg a meséket bírálatra, hogy nem ismeri a mese szerzőjét, sem az életkorát, sem a helyet, ahonnan érkezett az írás” – mesélte Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója az ÖKK-nak.

Forrás: ÖKK

Ebben az évben a helyezések mellett több különdíjat is osztott a háromtagú zsűri, melynek tagjai: Lovranits Júlia Villő író, biológus, Schmöltz Margit író, könyvtárvezető és Szabóné Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője.

De akkor lássuk is az első három helyezett meseírót és a különdíjasokat: 

I. helyezett: Kiss Johanna

II. helyezett: Bukovszky Borbála

III. helyezett: Polák Hanna és Forsthoffer Zsófia

Szabóné Nagy Judit különdíja: Csiszár Laura

Lovranits Júlia Villő különdíja: Várnagy Patrik Noel

Schmöltz Margit különdíja: Józan Borbála

Forrás: ÖKK

A díjátadó kapcsán az intézményvezető hozzátette, hogy köszönettel tartoznak Brájer Évának, Maroshegy önkormányzati képviselőjének, aki minden évben támogatja a pályázatot és a díjak beszerzését. Valamint szintén köszönet illeti a székesfehérvári A könyves már vártalak dolgozóit, akik idén is összeállították az értékes ajándékcsomagokat a gyerekek életkora szerint, mely tartalmazott társasjátékot, könyveket és egy üres oldalakból álló, de gyönyörűen illusztrált könyvet. De természetesen oklevél sem maradt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában