Kisebb pánik alakult ki a székesfehérvári vasútállomáson (helyszíni fotókkal)

Olvasónk a helyszínről jelezte, kisebb pánik alakult ki a székesfehérvári vasútállomáson: emberek egy csoportja a földön ülve várakozik, mások éppen beszorították magukat a soron következő, még haladó járatra, míg megint másokat ‒ sírás közepette ‒ leszállítottak a vonatról, mondván, az egyelőre nem közlekedik.

Szanyi-Nagy Judit

A székesfehérvári vasútállomás várótermében egyre többen várakoznak

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Noha a Mávinform tájékoztatása szerint 10.40 órától Székesfehérvár és Gárdony között már megindult a vonatforgalom, továbbra is 30‒60, de akár 60‒90 perces késésekre is számíthatnak azok, akik szeptember 9-én, hétfőn délelőtt és délidőben vonattal közlekednének. Mi több, a Budapest‒Székesfehérvár, valamint a csatlakozó vonalakon kimaradó, vagy rövidebb szakaszon közlekedő vonatokra is számítani lehet. Az ok: váltóhiba.

A kiírás alapján egyértelmű: ez a vonat egyelőre nem közlekedik tovább Székesfehérvárról
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A vasúttársaság tájékoztatása szerint "a helyreállításig a távolsági InterCity, InterRégió és sebesvonatok teljes útvonalukon közlekednek, Székesfehérvár és Gárdony állomások között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az elővárosi Z30-as, G43-as vonatok csak Gárdony állomásig közlekednek és onnan fordulnak vissza Budapest felé."

Emberek egy csoportja a földön ülve várakozott
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Aki tehát ezen a hétfői napon vonattal közlekedne, annak érdemes a MÁV felületein (Elvira, Facebook, www.mavcsoport.hu) utánajárnia a vonatok ideiglenes menetrendjének.

Akad olyan irány, amerre vonatpótló busz közlekedik
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában