Frissen Fejérből

2024.09.25. 17:47

Századik születésnapján köszöntötték Tóth Lászlónét

Századik születésnapját ünnepelte szeptember 25-én, szerdán Tóth Lászlóné, a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi utcai Idősek Otthonának lakója. Az ünnepeltet családja körében az intézmény igazgatója, Mészáros Józsefné és Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte, Cser-Palkovics András polgármester pedig a miniszterelnök által aláírt emléklappal és a város ajándékával lepte meg a szépkorú hölgyet.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tóth Lászlóné századik születésnapját ünnepelte szeptember 25-én, s bár nem könnyű élet áll mögötte, ma már hat unokája és 12 dédunokája van. Magdi néni Szlovákiában született, székesfehérvári gyökerei később alakultak ki. Édesanyját másfél éves korában elveszítette, így nevelőszülőkhöz került három testvérével együtt, négyük közül ő volt a legfiatalabb. Legidősebb testvére 102 éves korában hunyt el, de a többi testvére is nagyon magas kort élt meg.Férjhezmenetele után, 1947-ben kitelepítették családjával, és egy kis Tolna vármegyei faluban telepedtek le. Magdi néni férje halála után újra férjhez ment, akkor került Székesfehérvárra, azóta a városban él. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fő utcai papírboltban dolgozott nyugdíjas koráig, második férje halála óta egyedül élt. 94 éves koráig önellátó volt, szorgalmasan és szeretettel főzött, sütött az unokáknak, mindig nagyon várva az érkezésüket. Egy nap azonban otthonában kisebb baleset érte, azóta segítségre szorul, 2,5 évig lánya gondoskodott róla, később a Rákóczi utcai Idősek Otthonának lakója lett, ahol nagyon szeretik, állandóan mosolyog és sosem emel szót semmiért. Lánya minden nap telefonál neki, Magdi néni pedig elmeséli, hogy telt a napja. Most azonban elérzékenyülve tekintett családjára, ápolójára, s mindazokra, akik összegyűltek e szép napon, hogy kifejezzék hálájukat és szeretetüket, amiért Magdi néni velük lehet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában