Program

2024.09.19. 09:00

Újabb szemléletformáló programot tartott a LÁRKE

A LÁRKE – a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesület – ismét szemléletformáló programjára várta az érdeklődőket szerda délután Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbb a Vörösmarty Könyvtárban, előtte a Tolna utcai Tagkönyvtárban, most pedig a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban várta az érdeklődőket a LÁRKE, hogy bemutassák nekik a Braille-írást -és olvasást, a Braille ABC-t, társasjátékokat és a különböző segédeszközöket. 

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

Mindezeket részletesen még májusban mutattuk be olvasóinknak, amikor a Tolnai utcai Tagkönyvtárban jártunk az egyesület programján és épp úgy igaz most is, mint akkor, hogy a Braille-írás elsajátításával a látássérültek közelebb kerülhetnek ahhoz az életszínvonalhoz, amit a látók élnek. Egyébként ez a LÁRKE egyik fő célja, hogy tagjaik képességeikhez mérten elérjék a maximális önállóságot. 

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

Németh Éva, az egyesület elnöke többek között ezt is hangsúlyozta a szemléletformáló program előtt tartott délelőtti sajtótájékoztatón, ahol a jelenleg is zajló adománygyűjtő akciójukról beszélt.

 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában