Velence Kertjei

2 órája

Velencei kertészeti verseny: arannyal a Worldskills előszobájában

Szombaton befejeződött a Velence Kertjei Kertészeti Verseny. A versenyszervező velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata is dobogóra került.

S. Töttő Rita

Fotó: Iskola

Csütörtökön hatvan növény felismerésével kezdődött, pénteken pedig kertépítő feladatokkal folytatódott a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium első alkalommal megrendezett Velence Kertjei Kertészeti Versenye. A megmérettetésre az ország több pontjáról is érkeztek csapatok, akik a velencei versenyen azért küzdöttek, hogy bekerüljenek a legjobbak közé. Mindezt azért, hogy esélyük nyíljon egy még nagyobb megmérettetésre: bekerülni a szakmai ismeretek világ- és országos bajnokságát szervező Worldskills versenyére.

A velencei versenyen szeptember 28-án, szombaton hirdették ki az eredményeket: arany minősítést kapott Nagy Sebestyén és Boldizsár Dominika, a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium két diákja, akiket Bokor Péter pedagógus készített fel a versenyre. Az ezüstöt Bödör Áron és Horváth Ákos, a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, illetve Soós Péter felkészítő tanáruk vihették haza. A bronz minősítés egyikét a versenyszervező iskola egyik csapatának ítélte a zsűri: Rimóczi Zsolt és Kiss Milán, valamint felkészítő tanáruk, Szaláts Ákos érdemelte ki az elismerést. Szintén bronz elismerésben részesült a budapesti Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola csapata, Jeney Nikolett és Csákó Bulcsú, valamint tanáruk, Horváth Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában