Megválasztották a falu alpolgármesterét is

22 órája

Alakuló ülés: Letette az esküt az új testület Válon

Új fejezet kezdődött a Váli-völgy szívében. Október 8-án ünnepélyes keretek között tartotta meg alakuló ülését Vál Község Önkormányzatának új képviselő-testülete. Egy alpolgármestert választottak és egy bizottságot alakítottak. Bechtold Tamás polgármester mondott ünnepi beszédet.

Kecskés Zoltán

Megkezdte munkáját az új képviselő-testület Válon.

Fotó: Kecskés Zoltán

A kedd délutáni alakuló ülésen először Nagy István, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a 2024. évi önkormányzati választás végeredményét, majd mind a testületi tagok, mind a polgármester letette esküjét. Emlékeztetőül, az új testület összetétele a következő: polgármesternek Bechtold Tamást (976 szavazat) választották meg a váliak júniusban, képviselőnek pedig Kissné Kiss Erzsébetet (766), Klein Károlyt (612), Csókás Zsolt Károlyt (607), Molnár Ágnest (596), Kecskés Tamást (579), és Bencze Dezsőt (511).

alakuló_ülés_Vál_eskütétel
Bechtold Tamás polgármester és Csókás Zsolt Károly alpolgármester.
Fotó: Kecskés Zoltán

Ezt követően egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választott a testület, melynek eredményeként Csókás Zsolt Károly tölti be a következő 5 évben ezt a tisztséget. Emellett egy bizottságot is alakítottak: Pénzügyi, Alapellátási és Ügyrendi Bizottságot, melyeknek elnökét és belső tagjait is megválasztották az alakuló ülésen. Elnökének Kissné Kiss Erzsébetet, tagoknak Bencze Dezsőt, Kecskés Tamást, Klein Károlyt és Molnár Ágnest választották. Kiemelendő még, hogy a megalakult új testület a Szervezeti és Működési Szabályzatot nem módosította, mivel azt előzőleg már megváltoztatták.

alakuló_ülés_alpolgármester_eskütétel
Alpolgármesteri eskütétel.
Fotó: Kecskés Zoltán

Az ünnepi ülés végén Bechtold Tamás polgármesteri köszöntőjében arról beszélt, hogy bár 14 éve dolgozik ezen a helyes, de még mindig nagy örömmel teszi és nagyon hálás mindenkinek, akik rászavaztak. Mint mondta, sok olyan pozitív megerősítést kapott az elmúlt években, ami afelé lökte, hogy folytassa a munkát és immáron a negyedik ciklusát kezdje meg a település élén. A megalakult új képviselő-testületnek jó és eredményes munkát kívánt.

alakuló_ülés_Vál_eskütétel
Bechtold Tamás polgármester negyedik ciklusát kezdi meg Válon.
Fotó: Kecskés Zoltán

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában