Ismeretterjesztés

2 órája

Brazília madarai mutatkoznak be a Sóstó Látogatóközpontban

Brazília magyarországi nagykövetsége és Susan Kleebank nagykövet kezdeményezésére egy különleges, színes kiállítás érkezett a Vörösmarty Mihály Könyvtárának gyermekrészlegére hétfőn. A cél, hogy minél többen bepillantást nyerhessenek a dél-amerikai ország madárvilágába és megismerhessék az egzotikus élőhelyeket. Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Könyvtárban és a Sóstó Látogatóközpontban, valamint a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban október 21. és november 25. között látogathatóak a tárlatok.

Gombor Lili

Vándorkiállításon nyerhetünk betekintést a világ egyik legnagyobb kiterjedésű országának sokszínű madárvilágába

Fotó: Sóstó Látogatóközpont

A Budapesti Brazil Nagykövetség és Susan Kleebank, Brazília magyarországi nagykövete küldetésének tekinti, hogy minél több helyen megismertesse hazája természeti kincseit, különleges értékeit. A színes metszetekből, képekből és szöveges illusztrációkkal ellátott tablókból álló Brazília madárvilága és élőhelyei tárlatot a budapesti Természettudományi Múzeumban már láthatta a közönség, most pedig Székesfehérváron is megtekinthető. 

A vándorútra indult tárlat átfogó képet ad a Föld ötödik legnagyobb és Dél-Amerika legkiterjedtebb államának különleges állat-, illetve növényvilágáról. Székesfehérváron két helyszínen, valamint a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban látható a teljes anyag október 21. és november 25. között.

A hatalmas erdő & Araukária: a mi kincsünk című tablósor a Sóstó Látogatóközpontban várja az érdeklődőket. A gyönyörű természet- és állatfotókat angol nyelvű szöveges magyarázatokkal egészítették ki, hogy hitelesen meséljenek a Brazíliában kialakult természeti életközösségekről, ökoszisztémákról, illetve arról a közösségi összefogásról, amely az araukária-erdők védelmére szerveződött, ezáltal óvva az ott élő állatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában