1517 métert futottak, nem véletlenül

2 órája

Reformáció ünnepi családi délutánt tartottak Alapon a gyülekezeti házban

A reformáció ünnepére készültek a település gyülekezetének családi napján a közösség tagjai és vendégeik.

Bokányi Zsolt

Fotó: A gyülekezettől

Szombaton délután 2:00 órakor az alkalom közös énekléssel, énektanulás indult, majd a reformáció eseményeinek rövid felidézése után, a reformáció tanításának elmélyítésére került sor. Később Biblia ismereti játékkal folytatták a napot a közösség tagjai. A szellemi táplálék és feltöltődés mellett a mozgás is fontos szerepet kapott, amiről Nagy Richard lelkipásztor mesét: – A szeretett vendégségbe hozott sütemények és szendvicsek egy részét fogyasztottuk el közösen, hogy legyen erőnk az 1517 méteres versenyfutáshoz. De még a versenyfutás előtt, az étkezés után, a jelenlévők gyermek és felnőtt csoportokra oszlottak, a gyermekek további játékos feladatok segítségével kerültek közelebb a reformáció eseményeinek megismeréséhez, majd következett a várva várt kézműveskedés, amit az alapi gyermekek nagyon szeretnek. –

Reformáció ünnepére
Csodálatos munkák készültek az alkalmon! 
Fotó: A gyülekezettől

A szervezők nagy örömére a délutánon nem csupán Alapiak voltak jelen, hanem érkeztek Alsószentivánról, Sárszentmiklósról és Mezőfalváról is testvérek.

És ha valaki nem értené, miért pont 1517 métert futottak a résztvevők, azoknak szeretettel segítünk:

Luther Márton szerzetes 1517. október 31-én Wittenbergben a hagyomány szerint kiszögezte a vártemplom kapujára, 95 pontból álló vitairatát, amelyben közhírré tette saját álláspontját, hitet téve az egyedül hit általi üdvözülés tana mellett, és elítélve a búcsúcédulák (pénzért vásárolt bűnbocsánat) árusítását. Útjára indult a reformáció!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában