Emlék

2024.10.23. 10:00

Gárdony: emléktáblát kap Gárdonyi Géza édesapja, Kossuth fegyvergyárosa

Október 25-én, pénteken 14 órakor a Gárdonyi Géza Emlékháznál avatják Ziegler Sándor emléktábláját a Gárdonyi Géza Általános Iskola szervezésében. Az eseményt díjátadó gála követi, ahol Velencei-tó környéki diákok mutatkoznak be.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív / S. Töttő Rita

Különleges eseménnyel készül a Gárdonyi Géza Általános Iskola október 25-én, pénteken. Az ünnepség 14 órakor kezdődik a Gárdonyi Géza Emlékháznál, ahol Ziegler Sándor gépészmérnök és feltaláló, az 1848-49-es szabadságharc hadnagya, Gárdonyi Géza édesapja tiszteletére emléktáblát avatnak. Az emléktábla Tóth Sándor kőfaragó műkészítő mester önzetlen felajánlása.

Az avatási ünnepséget díjátadó gála követi, ahol a Velencei-tó környéki intézmények diákjai mutatkoznak, akik a Gárdonyi Géza Emléknapok versenyein kiemelkedő eredményeket értek el. Ez a nap nemcsak a múlt emlékeinek tisztelete, hanem a fiatal tehetségek ünnepe is lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában