Festménykiállítás

18 órája

Halász Yvett munkáiból nyílt kiállítás Szabadbattyánban

Ahogy arról előzetesen hírt adtunk Halász Yvett festménykiállításának adott otthont a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár szeptember 30-án, hétfőn.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A Magyar Népmesék programsorozat keretén belül megrendezett kiállításmegnyitóra meglehetősen sokan kíváncsiak voltak. Az alkalomhoz illően népmesei dallamokkal indult a rendezvény, majd pedig az alkotó bemutatkozását hallhatták a jelenlévők. 

Sokan voltak kíváncsiak Halász Yvett kiállítására. 
Fotó: Déri Brenda / FMH

Amint elhangzott a festő 25 éves koráig a településen élt és gyermekkora óta foglalkoztatja a képzőművészet. Ugyan specifikus iskolába nem járt, versenyeken megmérettette magát. Később aztán a fotózás felé is nyitott, egy ideig fotósként dolgozott. A festészet akkor kapott nagyobb szerepet az életében, amikor 2020-ban testvérétől megkapta az első festőállványt és vásznat. A lelkesedés és szenvedély pedig azóta töretlen. A művész kísérletezik – ahogy az a kiállításon is látható –, nem állt meg egy stílusnál. 

Érdekesség, hogy Benedek Elek mesemondó is ezen a napon született 1859-ben. Tiszteletére a festő külön készített egy népmesét idéző képet.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában