Már keresik Fehérvár fenyőfáját!

Székesfehérvár fenyőfája rendszerint egy olyan családi ház udvaráról érkezik, ahol kinőtte addigi helyét, s a tulajdonosok éppen ezért szívesen megválnának tőle. A fenyőket az adventi időszak előtt szokták felajánlani a tulajdonosaik Székesfehérvárnak, hogy aztán a város karácsonyfájaként mindenki megcsodálhassa a belvárosban. A városgondnokság idén is várja a felajánlásokat, azonban van néhány kritérium, amelyeknek meg kell felelnie a leendő karácsonyfának.

Gombor Lili

A város ideális leendő fenyője nagy és formás

Fotó: Székesfehérvár Városgondnoksága

A város leendő karácsonyfájának minimum 7–8 méter magasnak kell lennie, s természetesen szép, formás fenyőt keresnek. További szempont, hogy mivel egy ekkora fa jelentős súllyal bír, ezért a fenyőnek daruval megközelíthető helyen kell állnia, hogy kivágást követően kiemelhessék a helyéről. 

A városgondnokság kéri, hogy aki szeretné felajánlani a kertjében nagyra nőtt fenyőfáját, küldjön egy képet a fáról és a helyszínről a [email protected] címre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában